Nytt år!


Vilken stämning! Konserten i Maria kyrkan med Magnus carlsson var "fantastico". Kyrkan var fullsatt och det var en magisk stämning! Att bland annat höra Ave Maria och Helga natt med denna akustik och hans underbara stämma! Att jag är lite "kändisgalen" vet nog alla i min närhet, om jag inte varit så trött, hade jag säkert ställt mig i kö för en autograf;), Men jag tog armkrok med Masse och gick hem mycket nöjd och belåten:)

Väl hemma åt jag tre smörgåsar med tjockt lager bregott, tjocka och många skivor dansk ost "sorte sara" och ett stort glas varm choklad, man får passa på att äta när "suget" finns där. Efter en "normal" sommar går jag upp (minst två kilo) inte så kul om man behåller två nya var sommar! Nu är det tvärtom, nu tappar jag mellan 1-2 kilo var behandlingsperiod, och det är inte lika lätt att äta upp sig inför nästa omgång "cellpower" så därför denna "smörfrossa" som är supergod!!!

Vi gick förbi ett fik......och där satt min söta Martina med sina söta vänner Sarah och Lina. Måste klart gå in och säga hej och ge en kram. Luftar "skallen" lite genom att vara modig och ta av mössan.
Men mamma hör jag Martina säga....du har ju ett sår i huvudet som har "blött" Har jag???? Ungefär samtidigt ler vi båda och kommer på vad det är.......MASCARA. JOO , målar bara lite på den "glesa sidan när jag ska vara extra fin:)
Vi skrattar och Sarah säger, så skönt att du fortfarande är så fåfäng!!!, så sant, så sant;)

Började med mitt "cellpower i går kväll,, så jag vet vad jag har att vänta:( Masse får fira nytt år med Calle som (vi?!) passar och ...kanske orkar jag "masa" mig upp till tolvslaget och höja en skål!
Med en önskan till ALLA om ett riktigt BRA nytt år går jag och bäddar ner mig;)


Nu är glada julen slut........


Lillejulafton med mys hos Tias och Em, julmat så god, så god, åt med god aptit, man får komplex för mindre;) hur ska jag "toppa" det på julafton med min kalkon?!
 Julafton Linus och Martina kommer och äter sen frukost innan Linus beger sig till Höllviken, sen är det bara att vänta på mannen som tar sin roll på största allvar dvs mannen med röda kläder och vitt skägg;)  dräkten ligger färdigstruken väl gömd, så ingen ska hitta den och börja tvivla på att tomten finns:)
Efter kalkon, vill Mats ta sig en liten kvällspromenad;) knack, knack, finns här några snälla barn? Jag lovar....snällare finns inte!!!
En härlig kväll som vi avslutade med julmässa i Mariakyrkan tillsammans med fam Jepson, så stämningsfullt och så vackert i vinternatten denna julafton!
Karin min neurolgsjuksköterska, ringde och meddelade att mina två omgångar prover var bra, så det är bara att sätta igång "cellpower" omgång fem imorgon. Det är alltid blandade känslor....skönt att proverna är bra och att behandlingen kan gå vidare, den andra sidan är ju att jag vet hur kraschad jag och min kropp kommer att bli! MEN, jag tar det "onda med det goda" och blickar framåt. Men först ska jag och Masse gå på "änglarnas tid" en julkonsert med Magnus Carlsson, även detta i Maria kyrkan....imorgon är en annan dag;) 

Jul:)



Oj, jul redan....jag hinner inte med???!! Visst sover man till kl 10 och tar morgondusch kl 11.30 så infaller kanske stressfaktorn omedelbums!
Julgodis med mitt älsklingsgäng..... vilken kväll, vilka sötsaker, Mozart kulor, knäck( Mattias ditt rörande gav resultat, "spishällen är nu återställd;) vit tryffel med lime, daim grottor mums fillibabba!!   Martina arbetsledare, hon fördelade sysslorna bra eller vad säger du Linus, och visst gick det mycket lättare när glöggen kom fram;)
 Idag är det lillejulafton, vi firar hemma hos Mattias, Emelie med  hennes föräldrar och syskon, äter god julmat och spelar spel. Soffan är stor och inbjudande om John Blund ger sig till känna;)

Om mina prover är bra så påbörjar jag min femte "cellpower omgång mellan jul och nyår, sååå Calle och Masse får stå för firandet själva;)
God jul på Er alla mina vänner och vi ser fram emot ett riktigt bra nytt år!!! 
SNART KOMMER TOMTEN:) 

Julfest!

Julfest med jobb. har varit lite trött...ska jag avboka???? Jag tar en dialog med mig själv och beslutet jag kommer fram till är ....klart jag ska gå, assistenten kan ju hämta om jag vill hem tidigare. Och jag är ju nyfriserad, jooo det är sant jag har varit hos min caroline på Larson &Lange!!!!! Jag ser nästan dag för dag hur mitt Rendahlska hår "expanderar"! Ja i varje fall på halva delan av huvudet. Carolin gav mig en underbar hårtvätt ;) och sen fick hon "tunna ut det rejält där "mattan" är som tjockast! Jag lovar jag blev sååå fin( nej, Sandra, ingen bild, du får vänta tills du kommer hem till Jul :)
 Ligger i soffan i godan ro när telefonen ringer.....Hej Petra....Joooo det är lugnt gott om tid, Va säger du?! Halv 7...det är inte sant!!! Vi ska ju ses halv 8!!!! Oj, oj, oj hur ska det här gåå,  hinner jag inte få till min peruk, ja då får jag väl gå "naturell! Ja, nu blev det fart på"gamla" kläder, ja det blir bra, smink kan göra under, och det är säkert ganska mörkt på Tivoli dit vi ska....och som sagt jag är som vackrast i skymning eller tilloch med mitt i "natta".
Martina ringer... kom ner om 5 minuter, så får ni se vår nya fina bil!!!! fem minuter hit eller dit spelar nog ingen roll!!! Vi hoppar in i bilen åker en runda, hinner!!!!??? även upp till Tias, Em o Calle jag fick lite "kvalitetstid" med mina älskade ungar, då får det kosta att komma lite sent;)
Nu sista stylingen, , ja det får duga! Det blev en trevlig kväll, alla mina fina arbetskamrater, god mat och en show som bjöd på några härliga skratt! Jag fick en så fin berlock i form av en ängel, en vers som rörde mig till tårar!  Ja det kunde inte blivit mycket bättre, nöjd med kvällen ringer jag min assistent;) Han hämtar efter några minuter och jag berättar om kvällen medans vi går hem i vinter natten!


lucia både morgon(gäsp) och kväll!

Vad är det som låter???? Men, visst det är ju väckarklockan!!!! Men vad är klockan....06:00!!!! Det börjar klarna, det är ju luciamorgon och jag ska ut och titta på "mina" dagisbarn som ska lussa, och min chef får tillfällig anställning som assistent, kommer och hämtar mig 07:30! Mackan ligger färdigbredd sen i går i kylen, kläder ligger framme (två ombyte om i fall att;) sen är det bara lite smink och hårstyling, på mina mer och mer" ostyriga krokiga lockar"  som gäller sen är det klart!!!

Såååå, mysigt.....men sååå mycket känslor..... "mina" härliga, barn. omtänksamma föräldrar och "goa"  arbetskamrater gjorde min lusse morgon sååå fin!!!!
Efter god lunch med chefen:) gick "färdtjänsten" hemåt;)

Efter en välbehövlig "siesta" på soffan, tid att "morna" till sig för nästa engagemang......Liciafirandet i Maria kyrkan kl 19.00!  Masse och jag var ute i god tid;) för att få bra plats i den som alltid fullsatta kyrkan.

Såååå, stämningsfullt! Det var inte utan att en och annan tår föll på min kind! Kunde något "rubba" denna stämning"???? Jaa, det skulle nog kunna vara min TELEFON...... jo, jag hade satt den på lågt, men lågt är tydligen högt ;) Mina älskade "ungar", först, Martina, minuten senare, Mattias,vill veta var deras "päron" håller hus???!!!! Hi, hi, på "rymmen again, and again ;)

Julstämning!

Så skönt när andra fattar beslut åt en, när man inga fattar själv;)
Ett sånt beslut fick vi i torsdags med orden...... imorgon åker vi över till Helsingör och tittar  på julmarknad. Vem är då dessa besluttagare?! Jo förstås, våra älskade "ungar". Och så blev det:) Båt med dansk öl, för de som nyttjar denna dryck!!!!! Ett Helsingör i finaste julskrud. Julmarknad på torget där vi också intog vår kvällsmat, korv i alla former och färger.....Rykande het glögg .....bara så mysigt!!!!
Lite shopping,.....för egen del,danska gräddbullar med marsipan DOPPADE i vit  choklad, mums fillibabba:) Hur är det nu med mitt "sötsug"...... Ja, gräddbulle till idolfinalen kan man inte säga nejtack till;)
Tack för en helt "fantastico" dag våra favorit besluttagare!

Min assistent har tagit semester!?


Har avslutat min fjärde behandling. efter var behandling har jag sagt: var det så illa förra gången???? samma svar, JO, så var det!!!....kanske tur att kroppen/knoppen glömmer/förtränger , men hur som helst, uppskattar att jag sitter här framför datorn och mår "hyfsat".
LEDIGT?! Hmmm..... chefen( dvs jag) godkänner en flygtripp tur och retur till Oslo och den, är välförtjänt, jag lovar!

 Jaaa, vad gör man då en dag så här "home alone"??? Behövde inte oroa mig..... på fm, dyker Martina upp innan hennes jobb väntar, hon har med sig en dvd box och choklad från min favorit affär, Mattias ringer, frågar om han och Emelie ska ta med sopplunch upp, ja, tack vad trevligt, de bestämmer sig för att jobba härifrån......toppen att kunna ha kontoret på fickan :) Calle är självklart med, men Calle och jag är rörande överens om att bara ta det lugnt, så vi slappar framför TOY story 3! Ja, home alone blev "huset fullt"myyyys .:)


En upptäckt!

Vid dagens dusch med hårtvätt med "volymschampo", upptäckte jag att det "löddrade", vilket är lika  med HÅR!!!  
Ja hår och hår (kanske lite överdrivet, men dock.... och ivarje fall på en sida ;)  men jag litar på doktor Olabe när han sa SOON !
Vargavinter brrrr, inget bra för "hårlösa", så, jag eller rättar sagt Martina har köpt mig en mössa!!!! som jag faktiskt använder. Jag är nästan beroende, går ingenstans utan min mössa ;)
Min goa neurolog sjuksköterska Karin, ringde och berättade att mina prover var bra, så det är bara att sätta igång behandling fyra, med mitt "cellpower"!.... som sagt varga vinter ute, så det är kanske bara till att gå i ide under mitt duntäcke frivilligt eller kanske inte:) Och när jag är på väg upp igen, kanske det är lite mildare ute:)

RSS 2.0