Min värsta ovän tillbaka!


Det är hårfint mellan glädje och sorg....efter helt underbara dagar i Ystad, där sjukdom var så långt, långt borta, kom vi tillbaka till verkligheten! Anna min läkare från Lund ringde igår och bekräftade att det inte var en läkningsprocess som orsakade förändringen på röntgen, utan att det är ett aktivt "skimmer" på tumören. Det är inte aktuellt för operation.

Nu är det nya behandlingar som gäller, ska få mer info från min sköterska idag, men vad vi vet är att jag ska läggas in i Lund på tisdag, för att påbörja cellgift i dropp på onsdag. Och därefter i 8 cykler med cellgift både i dropp och oralt. Tydligen en behandling som kan ta upp mot två år!?  Jag trodde att jag var mentalt förberedd, men det får ta lite tid att smälta och ta in. Jag är i varje fall så glad och tacksam för vården i Lund och att de har går till grunden med detta och sätter in behandling så snabbt! Jag är på på "avtrappning" av cortisonet... hoppas jag behåller min aptit i helgen får då ska det frossas, jag lovar ;) Vet ju inte hur jag och min kropp reagerar på kommande  behandling... men räknar med att det blir tufft, så det gäller att passa på, eller hur?! Ska gå och köpa mig några riktigt bra talböcker på rea!

Men det finns så mycket glädje runt omkring mig, mitt "favorit" yngsta par Martina och Linus Är hemma:) Vi var och mötte dem på knutpunkten kl 24:00 natten till i onsdags,  efter deras långa paradisresa!  Och på måndag är det lite party för både Martina och Linus då vi ska fira deras födelsedagar;) Brownies och flädersaft hos mitt "favorit äldsta par Mattias och Emelie igår :) Smarrigt och lenande för själ och hjärta! Känns faktiskt redan bättre.... det här ska jag fixa, jag lovar :)


Carpe diem!




Jag har fått "Lisa" för både själ och hjärta! Vi fick helt underbara dagar söndag till tisdag nere på Ystad Saltsjöbad!
När vi kom innanför dörren till hotellet var det ombyte direkt badkläder och badrock som satt på tills det var dax för att dressa om till kvällen!  Väl på spa avdelningen, var jag som en delfin i vattnet, kullerbyttor, lite bastu, utomhusbad, jakuzzi! och långa längder simning! NEJ, nu berättar jag inte riktigt hela sanningen.....visserligen är jag vattuman men där stoppar likheterna;) Bastu, 5 minuter, sen lite andnöd, jakuzzi, tre minuter aj, det ömmade på min kropp, utomhusbad, nej lite för kallt om mitt huvud, kullerbytta, klarar inte ens det på land, hur går det då när man ska doppa huvudet...hujeda mig!!!!  Lite sanning i längdsimning....2x 10 meter;) Nä, var hittade man då Marie henne?, jo i himmelsängarna med skön avkopplande musik, eller i rottingstolarna med utsikt över havet, eller framför brasan med nötter och torkade  torkad frukter, eller en lunchpaus med världens godast pumpa soppa!!!! Det var längesen jag var så avslappnad och mådde så gott..inga tankar på elaka sjukdomar inte! 
Hotellfrukost, oj, oj oj...avslutade med 2 varma croisanter, med smör! Men tog med en banan som kompensitation när jag proppmätt gick därifrån:)
 Jag har en bekännelse, känns inte riktigt bra, jag har "stulit"!!!! Jag älskar kaviar på ägg en gång varannan månad. Så köpa en stor tub för det tillfället känns lite onödigt!!! Men vad ser jag minituber....lagom till ett ägg på något sätt har nu några hamnat i min kyl.. jag har och ett rejält dåligt samvete!!!!! Tänk om jag är med på efterlyst på onsdag;(
Lång promenad i blåst och snö längs havet därefter till min "Wallanders" Ystad för lite shopping.
Dagens Maria: vi var inne i den vackra S:ta Maria kyrkan i Ystad!
Dagens kändis: Bert Karlsson! Jag berättar för Masse att jag mötte Bert Karlsson, han svarar ...jaså var det han som hälsade så glatt, jag trodde det var en gammal arbetskamrat till mig!
Tro om ni vill, men jag fick Bert till frukostbordet han tog Mats plats när han var och fyllde på frukosten! Han berättade mer än vi var intresserade av att få veta och när han drog en osmaklig vits om tsunamin då tackade jag för mig och tog Masse med mig!!! Tack älskade ungar för denna Ljuvliga julklapp Ni kunde inte valt något bättre!


Livskvalitet!

En helg fylld med livskvalitet! Min fredag home alone blev toppen, jag och Calle hade våra duster.. Masse och jag till motsats från våra "globetrotters" till barn som packar under press i sista minuten, förbereder i god tid:). kunde inte begripa var Calle fick alla strumpor , kalsonger och diverse annat ifrån! Vilken syn det måste varit se mig"jaga "kallingar" i hela lägenheten, släppte han en så nog dröjde det en sekund till han hade nästa!!!! Till sist upptäckte jag att Mats hade lämnat bagen öppen och fritt fram för en "busig Calle att utmana mig... angående packning och kläder...gjorde jag en intressant upptäckt... i all min städning och sorteringsprocess att min vår och sommarkollektion är nästintill komplett!!! Har hittat kläder med prislappar kvar sen i våras...aldrig använda! Ett bevis på att jag i mina tankar i våras inte tänkte riktigt klart...förklaringen vet jag ju nu!
Fortsatt kvalitet fick jag när Tias kom och hämta Calle efter Köpenhamn....jag hade rullat ett kilo köttbullar  som vi åt med god aptit, Em var på tjejkväll, jag fick världens godaste gräddbullar som tillverkas i danmark, fyra av dem finns nu i min kyl (en i magen:) "fantastico" goda! Ny Dvd med min favorit skådespelare Julia Roberts och förstås först melodifestival i takt med Masses snarkningarna Saade låter nog bättre utan dessa störande oljud;(  och dessförinnan lång chat med min älskade dotter! Jag vet att ni inte längtar hem...men jag längtar galet efter er;) Goda matlådor lovar jag fixa inför er första "jobbedag" på onsdag! Välkomna hem Martina och Linus:)

Nu är vi färdiga att åka till Ystad saltsjöbad :) Ringde för att boka spabehandlingar. Men tyvärr de vill inte ge mig någon massage om jag inte har ett läkarintyg på att jag får ta emot massage!? Jag vet att behandlade massage till canserpatienter inte är att rekommendera då det kan utlösa (metastater någon annan stans i kroppen, men enligt Anna  i Lund gäller det inte för hjärntumörer! Mer info till min "lathund!!! Men vi har tillgång till hela spa och bad avdelningen med relax så det är helt okej ändå;) ska nu bara koppla av och njuta av livet;)    

Glädje!!!

Hjärtat mitt slår, glädjeslag! Jag har flytt fältet hela dagen lång, gått ut och in i affärer allt för att inte vara hemma och höra telefonen ringa!!!! Trodde jag var kaxig, men så var inte fallet, skenet kan bedra!!! När jag kom hem kl 16,00 pratade Mats i telefon, han skrattade och var glad, det var Anna överläkaren från Lund som ringde. För att göra en lång historia kort, så är min röntgen inte förändrad från januari till februariröntgen. och det är positivt, förändringen från oktober till januari är kvar och de ska studera orsaken ordentligt och ringer nästa vecka och meddelar. Men som Anna hade sagt om det är tumören som växer så skulle det synts tydligare och framförallt växt från ena röntgen till den andra och det har den inte gjort. Anna berättade för Mats att hon hade sett mig springa gatlopp i Helsingborg förra helgen, hon hann inte hejda mig, och med ett skratt sa hon att jag såg sååå pigg och fräsch ut!!! Och det bästa tecknet är ju att jag mår bra(knack, knack). Nu ska jag trappa ner på cortisonet, svullnaden i hjärnan är nere, inga nya behandligar eller röntgen är inplanerat, så nu avvaktar vi vi vidare resultat.....än är det hopp om den gamla:
 jag är så glad att jag är i kvar i Lund, Anna du är min "fantastico" neurologdoktor!

En liten bonus historia;) I ett av mina gatlopp i stan träffar jag en man som jobbar i en affär här i stan. Han kommer spontant fram till mig lägger handen på axeln och säger så snygg du är i håret!!!! Vad ska jag säga, jag vet ju vänder jag baksidan till ser han min mindre vackra sida!!! Så tackar för komplimangen och säger att han räddat min kväll....men berättar vad som hänt! Den stackaren, var inte beredd på denna information och visste inte hur han skulle gottgöra. Jag skrattade och sa du har redan gjort det bästa, komplimangen värmde!

Oj vad jag är "speedad" Jag och Calle ska fira ikväll! Masse på logen, Tias och Em i Köpenhamn.Oj, vad jag ska äta gott och titta på "lets dance" . Sen ska jag packa till Ystad saltsjöbad, där ska jag bada så hela jag blir skrynklig!!!!


Ett möte!

På väg till provtagningen sist, mötte jag en äldre man, han saktade ner när han såg mig och sa...jag ska besöka en läkare , hoppas det inte är något allvarligt?!  Det är så oroligt att vara oviss!! så sant så sant, jag VET;( men jag sa till honom att det går säkert bra. När han fortsatte att gå sa; han ta hand om dig hoppas att du får ha hälsan!  Det satsar vi på var mitt svar... för oss båda:)
Idag har min älskade Martina sin" Frida" dag, Grattis min sötaste! Står även nu vid spisen lagar en stark gulasch soppa, har blivit som tokig i soppor;) bra att ha att göra i min väntan!!!! Smaka av...oj den var het....mums!!!  

Olidlig väntan!

Varför denna väntan?! Första röntgen 3 veckor, andra röntgen 2 dagar!!! Tredje röntgen nu uppe i 8 dagar! Det går snabbt sa de på röntgen i lund, två dagar! Jaha, de dagarna har" vi passerat" ..som dansken säger! Jag ringde ner till min sköterska Karin i Lund! Inget konstigt sa hon, har precis varit och tittat men inget svar har kommit! Klart är ju att man börjar spekulera....är det på gott eller ont, inga nyheter är goda nyheter, inga nyheter är dåliga nyheter!? Karin lovade att så är inte fallet utan det får gå sin "gilla" gång! Var på provtagning igår. Ingen Anne men min favoritreceptionit Agneta stänger luckan och tar hand om mig på allra bästa sätt. Min bästa " stickarm (höger) är sönderstucken så vi fick byta till vänster... man är väl flexibel:) "stick på" ;)
allmäntillstånd för övrigt: Bra, knack, knack!
 Har kommit in i en bra fas, sover gott, är inte uppe och städar halva nätterna längre....men kanske en förklaring, har inget kvar att städa!!! Kliniskt rent överallt;) Lägger mig och somnar till en nyinköpt favorit skiva, Absolut Acoustic, lyssnar på texterna, har aldrig tidigare hänt... förutom kanske till "leende guldbruna ögon;) Säkert bra hjärngympa!!!  Vaknar ca 8.00 SANT...går upp äter frukost tar mina piller(har full koll själv) får halsbränna av cortisonet, men det finns det hjälp mot!, halsbrännan är säkert också en del av all blandning av frosseri av mat av olika karaktärer och nyttigheter men sååågott!!!
är ute och går upp till två timmar om dagen, skönt!! 
Min "fantastico" hälsocoach Martina styr garanterat upp min mat kost när de kommer hem från deras magiska Maldivern resa:)
Post! Var och varannan dag, dimper det ner blå post från region skåne. remisser och ändrade tider, igår fick jag från min "Stefan Holm, vi har ingen date på fredag , utan den 25 istället. Får prata med den näst bästa på fredag istället dvs mig själv:)  


Pigga morrontankar:)

Klockan är 08:00 tisdag morgon! Har ätit en stadig frukost!!! Somnar hungrig, vaknar hungrig, hungrig hela dagen lång:) OCH jag bara njuter!Efter att ha levt på "sparlåga i över 7 månader när det gäller aptit...passar jag på! Jag kan bli galet sugen på saker jag inte ätit sen jag var liten. Igår blev det kokt morotstuvning med välstekt medisterkorv!! , godis, choklad och fastlansbullar! Steker i smör och vispgrädde i såsen....GOTT; GOTT!
Jag försöker analysera detta fenomen, är det bara tack vare cortisonet???, eller vad jag vill TRO...ett bättre allmänstillstånd! Strålning som är på väg ur kroppen, alla mina sex cellgiftsomgångar är kanske på väg ut... ja, vad det nu är så passar jag på att frossa;) Förstås så sätter det sina spår på både min o Masses kropp! jag är lite cortisonsvullen i ansiktet, men kan inte skylla övrig uppgång på "svullnd":) Gick ner nästan 6 kilo( 2 per cellgiftomgång) och har nu välkomnat upp 2 kilo;) 
Har haft en toppen helg trots min väntan på röntgenresultat! Har velat att det skulle hända saker hela tiden för att slippa vara hemma när det ringer! Jag var på en "fantastico avslappnande helkroppsmassage på "Njuta"  i en timme...fixade frans o bryn på Electa, köpte mig ett par fina vårkängor, dekorerade vårt hem med fräscha blommor. Och nu till helgen åker jag och Masse till Ystad saltsjöbad för övernattning med god mat, hotellfrukost spa och bad:) Tack älskade "ungar för allt... Ni vet hur Ni förgyller vår tillvaro! Kan tänka mig någon tänker KAN dom där "ungarna" verkligen alltid vara så fantastika...HANDEN på hjärtat igen...JAAA det kan dom och det är dom:) :) jag lovar!

En liten "MARIA tanke!!!
Maria(namnet) har följt mig som en röd tråd många gånger... i livet. När jag fick min Martina för i dagarna snart 28 år sen, föddes hon på Mariadagen och alla i förlossningslaget "hejade på Maria...bra, kämpa på Maria:) I Spanien var det nog självklart att det blev Maria bland mina spansktalande vänner på clinicen. Senaste "Maria" kom när jag satt i min vackra "Maria"kyrkan och blev "passivlyssnare" till ett samtal mellan två hemlösa! Så kloka män...vilken historia jag fick lyssna till...nyttigt, vilka öde! Men avslutningen blev allt lite kul:) den ena säger  till den andre innan han tar en klunk av medhavd flaska!"  Kärringen" jag var gift med Maria( var så långt jungfru Maria hon kunde komma, men, vadå alla kan inte vara perfekta!!! Tack för att jag fick möjlighet att lyssna på detta samtal.....ska jag kanaske bli volontär?!


samtal mellan 2 "kuratorer" ;)

I USA har jag förstått att" alla" har personl hjärnskrynklare " Nu sällar jag mig till den skaran! tar mig upp till avdelningen för intermedicin, den första jag möter i i väntrummet är en sliten dam med rollater med en registreringsskylt där det står "raggare"  kul...bröt isen lite!
Min "söndagsvännina";) har arbetat med honom inom socialtjänsten och när jag berättade om vem det var  jag skulle träffa hade hon bara gott att säga om honom, känns bra!
Här kommer han "Stefan Holm" Nä, inte riktigt sant...efternamnet stämmer men vi gillar båda höjdhoppar Stefan, sååå  Stefan får det bli!!!
Ja, nu är det dags för mig att lägga ribban! - passar detta inte mig så säger jag HEJDÅ! och enligt min son är jag ganska kaxig och vet vad jag vill;) Lika bra att visa var skåpet ska stå. så han vet vilket material han har att jobba med!
-Jaha säger jag...vad har du för utbildning? Okej, kurator, Bra, hur gammal är DU? 29 ÅR! När jag godkänt;) och känner mig trygg mig då lämnar över rodret....men innan dess förklarar jag att jag är själv en duktig kurator" och har Du behov av att prata så prata på jag är en bra lyssnare;)  Jag berättade om min blogg, och han frågade om det var okej att han "tittade" in? Du är välkommen och var då beredd på att du får ett offentligt omdöme och ser vilken lista + eller -  du hamnat på... Du kan vara lugn,  Ditt lugn ingav förtroende, rätt man på helt rätt plats och rätt lista:) Vi ses på fredag!

 Måste få besked idag på min röntgen!!! väntan är som en smärtsam tortyr;(  


En fråga?

För en tid sen fick jag en fråga. Den löd: har du någon gång frågat dig, varför just DU blev drabbad av canser? med handen på mitt hjärta blev svaret rakt och ärligt... NEJ! STÄLLER MOTFRÅGAN..VARFÖR INTE JAG?!? Min fem år äldre syster yster har gått igenom mer än någon i sin vildaste fantasi kan föreställa sig! Mer än en gång hon vaknat upp på intensiven och fått ytterligare en chans till livet! Jag harALDRIG hört henne beklaga sig, utan hon har alltid varit full av positivitet och energi! Behandlingar och undersökningar hon gick igenom som luftskalle och färgskalle helt annat än min smärtfria magnetröntgen
Jag har ALDRIG hört henne beklaga sig eller på något sätt tycka synd om sig själv, alltid en sån livsglädje!  det är min syster i ett nötskal...när vi växte upp charmade hon hela världen, vad hon än hittade på hade hon lärare och alla på sin sida! ...Hon log mot dem och hela världen med sina ögon målade i SVARTSKOKRÄM!! Jag då???Ja ingen charmör precis, lite butter, inte så glad, men väldigt fåfäng redan då, allt skulle vara tipp topp, jag var lika fin när jag kom hem från skolan , systeryster såg iregel ut som om hon varit i slagsmål?! men ständigt lika glad och OMTYCKT! En dag blev jag upptäckt på skolgården av ULF! Ulfs föräldrar var modefotografer och Ulf 10 år blev handlöst förälskad i MIG! Så vi startade en karriar oftast tillsammans under nästan 6 års tid som barnfotomodeller. Femina var tidningen som jag i till och med var på omslaget med, de ni!?
 Var då detta kul för "sura Marie, blev hon poppis... NEJ, men Ulf gillade mig;) mamma fick torka många tårarpå mig innan jag skulle iväg! Pelle som fotografen hette gav ganska tidigt upp att få mig att le, vi kör på det buttra tror jag han tänkte( ja man ska ju "nischa sig har jag hört på toppmodell:)
Lite plåster på såren fick jag med mitt första "gage" pengarna räkte till en orange cresent minicykel:)
Syster yster ...här kommer en bekännelse: Kommer Du ihåg när vi fick våra Barbiedockor, kortklippta och med mörkt hår? Jag var överlycklig, tills jag upptäckte hur ful min systers docka var ...så bredbent, min var förstås perfekt! Vad skulle jag göra, tyckte ju faktiskt synd om henne , men tydligen inte tillräckligt för att byta, men tanken stannade vid tanken;( Tror det är preskiberat och att du faktiskt inte brydde dig ett " smack!
Har precis avslutat min första chatt med min älskade Martina på Maldiverna! Wow vad häftigt och att jag klarade det:) Tack för all hjälp, Tias o Lina den behövdes;)

  

Inga blodiga detaljer TACK!!!

Röntgen!!! Möts av en jättesöt röntgensköterska. Lämnar ifyllt förmulär med frågor allt från metaller i kroppen, såklart det är ju en magnetröntgen! När Masse var med inne sist, plockade han bort häftklamrarna i tidningen, vill det sig riktigt illa kan de dras in i tunneln och skada ögonen;(. Dags för lite förberedelser, hon frågar om musik, jag väljer en radiokanal och förlitar mig till "sjörövarfabbe"! 
det är en kontraströntgen, så nål in..ingen fara, man är väl "luttrad", eller ???
-Nu sätter jag en grov nål- oj jag får skjuta upp den längre-här är det knutit, -Där rullar venen iväg, nu ska bara blodet komma- Ska bara testa med koksalt så allt sitter rätt och att det inte gör ont när den maskinellt inpumpade kontrasten ska till med ett rejält tryck! Men känner jag mig lite konstig...det snurrar på ett oroväckande sätt, paus...här är det början på slutet på vår fina relation.... Jag sansar mig efter en inre dialog med min "kurator;)
Öronproppar i hörsellurar med inbyggd högtalare på plats 1 timmes röntgen kan starta....det är lite som att vara i en centrifug som står stilla, som tur är har jag inga fobier för trånga utrymme, kan faktiskt koppla av ganska bra. 
Adam och Gry i rix megapol, var det nödvändigt att prata blod?! blodpalt, blodpudding, svartsoppa osv, vet inte i vilket sammanhang men det var inte optimalt just nu;)
 Nu är det bara väntan på röntgen resultatet, kanske imorgon fredag...som sagt fredag är en annan dag!

Marie i Dalby!!! fick precis brevet från dig....tårarna trillar på min kind av värmen och alla fina tankar och ord Du gav mig. mig. Det berörde berörde mig otroligt! Tack söta Du för att Du finns!   

Stärkande samtal;)

Jag bokade en tid för samtal! Ja, på fredag ska jag till en som kallar sig proffs på detta!
 Men innan dess ville jag prata med huvudrollsinnehavaren själv dvs...mig själv;)!Jag / vi hade ett riktigt bra samtal! Billigt och bra! Jag bestämde mig för att lägga oro, tråkiga tankar i en säck och kasta i sjön, och bli mentalt stark (are) vad än röntgen ger för resultat...har jag bestämt mig för att det här fixar jag;) Kommer det fler "svackor" bokar jag bara nya  tider för nya  samtal... med mig själv, ego?!...kanske, men jag var en mycket lyhörd och empatisk patient:)  Så om en timme bär det av till Lund för ny röntgen. Fick i gårkväll ett sms från en vän , som skickade stärkande och värmande ord,  som jag bär med mig in i magnet tunneln till tonerna av "sjörövarfabbe"
!
Martina och Linus, är framme i paradiset! De skickade ett sms när det landat med sjöflygplanet i vattnet utanför deras lilla paradisö:) och blev mötta av ett gäng delfiner som välkomnade tog emot dem!
Snacka om magiskt! Ni är så väl värda denna "fantastico" resa !


 

Matfrosseri!!





Hur har nu helgen varit....ja, vad är det "askungen" säger...vad är en bal på slottet???
Melodifestival, ja, jag bara njuter.... matfrossa!!!, godis och lite nattastädning och söndagsmiddag med våra älskade "ungar" oxstek, rostade rotfrukter, gräddig rödvinssås, där man gick upp ett kilo bara genom att smaka av den:) efterrätt "glass ofour" ja, man bara hör alla kalorier mums. Och jag stod vid "rodret under hela processen! Jag fick till och med fråga om det var okej att jag fortsatte att äta , fast de var färdiga;) cortison, vilken undermedicin.?! Påtal om kändisar på melodifestival...det är möjligt:) att jag har fått en liten "statistroll" . Antikrundan Anne Lunderg. När jag stod i entrén med tårarna rinnande efter mitt röntgen besked, och då möter jag Anns ögon för ett kort ögonblick. Hon är där med ett filmteam och intervjuar en man i rullstol. Hon gjorde den fina programserien "Himlen får vänta", med canserpatienter. Ja vi får väl se om jag fick en liten ofrivillig "biroll;) antikrundan hade jag säkert platsat i;) 

Hopp, hopp, nu byter jag ämne igen....städning, matfrosseri hur kan man kombinera det? Jo klockan 01.30 sitter man i soffan med skorpor och smör och sorterar två pärmar med matrecept!!!!Sååååå mycket gott det finns;) och så väljer jag skorpor??

Ja ibland är biverkningar riktigt trevliga! Har konstaterat att hjärtklappningen finns kvar.....men nu vet jag att det slår dubbla slag av all värme och kärlek som jag får av alla nära , kära , kända och okända;)...då är även det än trevlig "biverkan" Nu är vår älskade Martina och hennes Linus på väg till Maldiverna i fjorton dagar:) Ni är så väl värda det....jag passade på att ge dem lite goda?! råd på  vägen...
...som drick inte kranvattnet, hyr ingen motorcykel, håll koll på hajar,ja jag förstår att jag inte vet så mycket om Maldiverna (ska läsa på) men med ett leende lugnade dom mig med orden ...där finns inga gator och vägar!!!!! Låter bra tycker jag. Ta hand om er, love you:)


Wow vilken energi!!!

Efter att ha varit lite down och nere, är jag nu på TOPP!!! vad händer???

Hjärtklappning, huvudvärk, sprängningar i örat, oro....borta!!! ja nu anser jag mig vara en människa som inte tar ut nåt i förskott utan tänker realistiskt, men livet är betydligt trevligare så här. Vad som sen orsakar den kan jag bara spekulera i...avslutad cellgift, cortison eller att jag tänker annorlunda helt enkelt...jag får ju inte ta ut något negativt i förskott, som doktor Anna sa till mig, nu kastar vi inte yxan i sjön, det finns mycket att göra om det nu skulle vara det sämre alternativet!! Hur ser min plus och minus lista ut på att vara på topp då, för det finns det!!!!
Klarvaken!!!, konstant hungrig och sugen på något gott att äta!! ÄLSKAR MAT, tittar på alla matprogram som finns ...och dom är många;), Var är mina sovmorgnar!!! Klarvaken klockan 6.30....och då har jag varit uppe och STÄDAT till kl 0.2.00SANT, vi har aldrig haft så fiiint i lådor och garderober;)  Mats vaknar i chock när han ser hela hallen fylld med sorterings skräp (för det lägger jag inte energi på ( han gillar att ha att göra;) min söta Martina skickar ett sms till sin mamma som har ett inbyggt kontrollbehov!, kl 0.800 och meddelar att hon är framme på studion;) jag svarar på två röda, och berättar om min energi...svaret lär inte vänta på sig..."toker" du är för galen:)

Idag är det melodifeatival, i love....har varit hos min favorit frissa Caroline, hon gjorde mig så fin, tack söta caroline! tar på mig något snyggt, äter en gräddig, stark köttfärsfrestels med god sallad, ett glas vin???? Ja vi behöver ju inte överdriva;), fastlansbullar inköpta, godis i skål med andra ord bäddat för en mysig kväll!
Ska försöka ta lite ledigt inatt..men kan inget lova:)
Imorgon väntar en mysig dag med mina älskade ungar och deras respektive, mer om det sen!
 Jag kommer säkert ner på "normal" balans snart igen...men det är så SKÖNT att må bra!! Jag tog en liten andhämtning i min favorit kyrka Maria kyrkan efter min styling jag tycker om (har alltid gjort) att sitta ner en stund tända ett ljus och bara få tänka och reflektera
...en "lisa" för själen. Kanske ingen röd tråd i detta inlägg, men jag har fått gjort av med lite energi ;) jag recenserar kvällen ...kanske imorgon!

Tog en time out!

Har varit lite nere, det märkte Karin när hon ringde från Lund, hon frågade om jag inte skulle prata med en kurator? varför det? jag har så många i min närhet att prata med och... Karin jag pratar ju med dig! Men hon menade att jag kunde ge det en chans. okej, kuratorn från Lund ringde upp....den rösten kände jag igen!!!! kunde inte låta bli att le lite för bilden jag fick fram är ganska komisk! Där sitter hon på min sängkant och ska vara seriös...men hur lätt är det när det enda jag ser är en "rymdmänniska" i full skyddsklädsel, ja, ser inte hennes ögon, glasögonen immar igen av munskyddet och hon är märkbart besvärad, så besöket denna dag blev inte så långt, antagligen till både hennes och min glädje;)
 Men hur som helst har jag fått tid till samtal här i HBG...som sagt jag är kräsen, passar det inte mig , gör jag som min lille "kämpe" när en sköterska kom in och frågade hur det var med honom , svaret han gav var: HEJDÅ!! Hon var inte på hans tyck om lista! Så Hejdå är även mitt svar om sällskapet inte passar!

Ringde till min lille "kämpe" för att höra hur det var med honom, och för att berätta att jag höll löftet om "sjörövarfabbe", men han var på väg med sin mamma till Lund för att ta bort bandage och stygn. Men pratade en lång stund med han pappa, så jag fick reda på att det de hade utfört gjorde honom mycket bättre, så glad jag blev att höra det. Vi pratade lite allmänt om prövningar i livet han sa något mycket klokt... jag vill inte att någon ska förstå vad vi går igenom och har gått igenom för då innebär det att de måste uppleva det själva....och det önskar jag ingen! Behövs det  proffs att prata med eller är det bara en vanlig medmänniska som är bäst?! Jag tror jag har svaret!

En liten solskenshistoria..... Mattias kom in om igårkväll med famnen full av choklad....jag har nämligen( äntligen) hittat chokladet med stort C, caramell crisp! Masse har sprungit gatlopp för att köpa det till mig, men tydligen faller det fler i smaken!!! Med... 5x 142g är säkert min matchvikt snart tillbaka och Masse slipper springa gatlopp, när mitt efterlängtade  sötsug sätter in....Tack vår son vilken insats... du räddade både både mig och pappa;)


Massor av tankar och glädje!

ÄLSKADE "UNGAR" är det det här ni gjorde på min blogg, som som kallas kallas "dataintrång av "hackers" ha, ha, ni är alltid välkomna med era inlägg på min blogg... min sida är ER;)  Tack för att ni la in vår familjebild, så kan jag förklara mer om den, den betyder så mycket för mig. Det är en av våra äldsta vänner som har tagit den (vår familjefotograf;) Det var den bilden jag såg i vilken vinkel jag än vaknade i när jag låg på intensiven på Mallorca! Den satt på sängen, väggen tvn, dropp ställningen , ja jag tror till och med i taket ;) Jag lovar ...den ingav mig ett lugn och trygghet i väntan på att ni fick komma på besökstiderna.

Ja hur har det då gått med kombinationen, kortison och Cellpower???, gifte de sig med varandra! ja, jag är nog lite tudelad, ena sidan har varit pigg med god aptit, till och med var jag på mingelparty i lördags hos min söta systerdotter som fyllde 30 år, ja, man kan mingla sittandes också;) ett par mycket trevliga timmar med trevligt sällskap och sååå god mat (kortisonet). cellgiftet har varit ganska snällt denna omgång, kanske min kropp har "gift" sig med det nu;) Men en baksida som jag inte gillar har dykt upp! Tidningen kommer kl: 04 , pling... så är jag klarvaken, hör sen när de lägger metrotidningarna i boxen ute på gatan, lite senare börjar Aveny huset kontorslokaler tändas, jag prasslar lite extra med duntäcket så, kanske...Masse vaknar; och håller mig sällskap, det är ju så här, mår man bra är det mycket lättare att tänka positivt, men vaknar man i mörka natten, mår lite si så där , då är det lätt att tråkiga tankar dyker upp;( 
men till något roligare, min födelsedag...skulle kunna tro att jag fyllde jämnt! Sms trillade in under hela dagen, telefonsamtal, grattisinlägg på nätet, vykort, blommor och presenter TACK från djupet av mitt hjärta...ingen nämnd men definitivt ingen glömd;) Eftermiddagen firade vi med barn och respektiv, med kaffe, ekologisk ;) saft och princesstårta, mums filibabba! Släktkalas återkommer jag till:)
Ps. Posten dök precis ner....remiss till ny röntgen 7 februari....men som jag har sagt innan ( det är en annan dag;)  

RSS 2.0