Krafterna är SLUT!!!

Vaknar åter med feber tisdag morgon, vad händer????
 Åker till vårt andra hem, där vi blir så väl mottagna, ja  man är ju kändis där nu för tiden! lämnar nytt urinprov som ska skickas på odling, stick i fingret....AJ, det gör ju ont;( slipper övriga blodprover eftersom alla blev tagna i måndags.  Läkaren kommer undersöker, frågar och pratar och jag tar mod till mig att ställa en fråga som har oroat mig! - vill du känna under min haka, där finns det en körtel eller något, för det kan väl inte vara så enkelt att det är en dubbelhaka?! Läkaren känner och med ett leende säger han, ja inte är det någon körtel inte, utan du ställde diagnosen själv!!!!! Det ÄR en dubbelhaka;) Ja cortisonen har många funktioner! Men jag är övertygad om att det inte är ofta en man kan glädja en kvinna med att berätta att detta är en hederlig dubbelhaka:) och att man tar det som en komplimang och blir glad!

Onsdag morgon tid för läkarbesök med behandling  i Lund. Vaknar kl 7.00 säger till Masse, Nu orkar jag inte mer, nu får dom lägga in mig, jag mår så dåligt , så dåligt, Feber och totalt slutkörd! Vi kör ner till Lund och hör vad dom säger säger Masse!
 Min favorit läkare Anna tar emot mig, hon hade precis läst min journal från Helsingborg såg att mitt odlade prov  var en kraftig bakteriell urinvägs infektion, och som hon sa du går på en ännu tuffare cell behandling nu din kropp tar stryk, och får du då en infektion, så blir det som dubbelt upp. Anna säger till mig, Du är lite rund om dina kinder.... jag svarade, Hördudu du, min dotter var lite mer finkänslig hon sa...Mamma du klär i lite i runda kinder, ha, ha, kanske är hon partisk;) Men Anna bestämde att jag ska trappa ner cortisonet säkert inte för mina runda kinder, utan för att behovet inte finns där längre och likaså epelepsi tabletterna efter min dos av min favorit doktor, ger jag henne blick och säger vi ses till nästa läkarbesök!!!! Då svarar hon med ett leende jag lovar göra ett seriöst försök att pricka in dig! Nu återstår bara att bli nerbäddad hos Monica för min droppbehandling. Karin är på utbildning men hade skrivit en "manual" vad Monica skulle tänka på när det gällde mig. Gulliga Karin, Monica du är också självskriven på min Tyck om lista;) 

EMD konsert;)




Vilken mor och dotter kväll!!! Konsert med EMD,  Oj, vad duktiga de var Det svängde till rejält mellan varven ett och annat" försök" blev det allt till någon form av danssteg på stället, , här gick det inte att sitta still när Danny körde sin in the Club;) Wow!!!!! Dagen efter krämpa....... här kommer ett litet bevis hur otränad jag är, tänk att Få träningsvärk för att man klappat med i takten, just nu har jag fin bild på pojkarna i form av skärmsläckare på mobilen! Tack min söta Snutt för en oförglömlig kväll!
 Jag ringde Mattias när jag kom hem och berättade vad dom hade gått miste om;) Men vi hittar något annat att rocka loss till eller hur!?

Efter en godnatts sömn till tonerna av skönsjungande stämsång från konserten vaknade jag till verkligheten och vetskapen om att det är dags för provtagning! 

Vad säger du????ÄR varken, Agneta eller Anne här?????? Sen skulle jag försöka vara rolig och frågar hon i receptionen om kanske hon kan sticka mig? Hon svarade - Det förstår du väl att jag inte kan stänga luckan!!!! Nääää det förstår jag inte för det kan Agneta;), Då är det bättre att du säger det är inte mitt jobb att sticka!!! Får min rosa lapp och väntar på att bli inkallad. Dörren öppnas och jag känner svettpärlorna i pannan, kvinnan som kallar in mig har jag ingen bra erfarenhet av. Jag vet att jag den gången frågade om jag fick ligga ner, hon svarade med ja om du måste , så då får vi ta barnrummet! psykologiskt onödigt att säga, du kunde lika bra sagt , du är väl vuxen?! 

 Du går på behandling så då får jag inte sticka dig i armvecket! om jag gör det och du på onsdag ska få ditt dropp, då kan det rinna ut i den stuckna venen, låter konstigt, men, men ta mitt blod var du vill då. Och förstås så blir det i handleden, jag säger lite försynt, det vill jag inte!! Oj vilken empatisk kvinna jag hör henne säga nu får du allt gaska  upp dig, vet inte ens vad det betyder, men att dömma av tonfallet så betyder det (skärp dig) Precis sånt man vill höra när det börjar snurra i huvudet!!!! Du fick mitt blod och jag halvspringer ut till Masse, nu behöver jag LUFT!!!  


Vilja!



På vilja kommer man långt! Ja långt eller långt men en bra bit på väg även om det går i snigelfart så går det framåt!!! Hade jag själv fått välja hade inte nästippen varit utanför ytterdörren! Men som sagt med peptalk lite puder på vinterbleka kinder Tack Tias för vårt samtal du säger precis det jag behöver höra, jag behöver verkligen få en påminnelse , kanske kroppens försvar att man glömmer eller "förtränger" hur det varit, under de tidigare cellgiftsbehandlingarna!
 Jag hade en underbar dag med min älskade familj igår- Vi kommer hör jag bara mina "ungar" säger och så fixar vi våffelfika tillsammans;) vilken eftermiddag, vilken kraft jag fick och vad gott det var och så många goda skratt vi fick tillsammans;) Jag hade velat bjuda alla nära och kära, vänner, och alla som betyder så mycket för mig......men tyvärr, kraften finns där inte för ER alla ännu, MEN den kommer, då ska det bli "bjuda av;) Men älskade "ungar" Tack än en gång, Ni är min min aldrig sinande energi källa;) 

Martina ringde igår fm, frågad,- Mamma orkar du sitta upp ett par timmar imorgon kväll? Jo men visst, jag samlar på "VILJA" som andra samlar på frimärke;) Vad ska vi då göra????? 
Jo jag har köpt biljetter till EMDs konsert imorgon kväll, Hurra, hurra, hurra! Jag är barnsligt förtjust  idetta pojkband både i form av som örongodis och som ögon godis;)

Nu är både jag och Martina snälla personer så vi frågade om någon annan ville följa med, MEN ett enheligt NEJTACK kom vänligt, men bestämt från Tias, EM och Linus, Masse har ingen aning om vem EMD är och han kan  behöva lite ledigt från sin "patient" för en gångs skull;)  ALLA var rörande överens om att det   skulle vara en mamma, dotter kväll;) OJ vad kul det ska bli, det får bli lite extra puder på kinderna ikväll; Vem vet man kanske hamnar i strålkastar luset;))    

Alla dessa "piller"

 Jag har ingen koll;(  Höll på att bryta ihop häromkvällen nä rjag upptäckte att jag höll på att ta fel  tabletter !!! Jag, vill och måste försöka ta lite ansvar själv för mina "droger" , när jag upptäckte mitt misslyckande, blev jag frustrerad och ville  iväg och bara tömma lådan med alla piller i toa stolen! Men jag är ju som jag själv sagt en ganska klok kvinna  och sansade mig och lämnar åter igen över rodret till Masse! Jag finner kanske så småningom en röd tråd i detta "pillerintag" Karin har gett oss ett schema hur dag efter dag ska se ut, så vi kryssar efterhand! jag intagit mitt gift! Se nu bara till att göra nytta!!!


På tal om Karin:) Jag fick min" Karin må bra dos igår" , när jag pratade med henne i telefon, hon ringer mig en gång i veckan, och jag kan ringa henne Nästan när jag vill;) Karin jag hoppas du förstår hur mycket du betyder för mig. Du besvarar alla mina möjliga och omöjliga ledande frågor med stor empati och proffsighet! Jag sa vi ses nästa onsdag, nej, Marie jag berättade ju för dig att jag är på utbildning då! Våga dig inte Karin, du ÄR färdigutbildad!!! Och Du SKA sätta mitt dropp och sitta och småprata med mig på sängkanten!!!! Se till att vara här!!!! Du skrattar men jag är fullt allvarlig, men du säger med ett leende jag tar det som en komplimang! DET ÄR DET men, nu (just nu) tänker jag bara på mig själv;(

Minns mitt första möte med Karin på avd 27 i Lund. Hon kom in med sina skyddskläder presenterar sig som Karin från hjärntumör teamet, och lämnade över en hög information, som jag fortfarande inte har läst! Redan då satte du ett varmt intryck hos mig.  Vi skrattade gott ihop när Du berättade att efter  mitt tips på "sprit" vid näborrarna när det "går " kräksjuka . Du hade berättat om det på en fika rast,  så nu går alla mer eller mindre omkring och luktar "sprit,hela tiden" Ja man har väl lärt sig något under alla åren i barnomsorgen;)      
 



Jag en nåldyna;(

Vaknar , känns inte helt okej! Säger till Mats , vi får åka upp till vårt "andra hem" Martina kör oss upp, tack vår söta!  In kommer en sjuksköterska som säger- Berätta!? Jag tittar på "Masse" med ögon som ber om hjälp! Samtidigt som jag hör mig själv säga emedans tårarna faller:

*JAG har urinvägsinfektion!


* Jag har precis avslutat behandling för lunginflammation!

* Jag sov hela dagen igår!

*Jag har precis påbörjat, ny cellgiftsomgång!


* jag är opererad för hjärntumör.!


* Jag blir rädd och är orolig och mår skräp och är därför så här labil;(

* Jag vill hem! räcker det?! Eller vad vill du mer veta??

* Jag ber om ursäkt för mitt labila jag och försöker torka tårarna.
Sköterskan lägger då en hand på min axel och säger DET ÄR OKEJ ATT GRÅTA!

Väntan på läkare och provtagning är längre än vad vi är vana vid, men vi väntar tåligt! Plötsligt öppnas dörren och in kommer flera vitklädda personer! sjuksköterska, läkare och två läkarastuderande! Oj, jag är kanske ett komplicerat fall;)
Alla ska lyssna, klämma och känna! Nu till lite provtagning;( -är det okej om jag tar blodproverna frågar killen som studerar till läkare? Nu har jag "kaxat" till mig och säger högt och tydligt jo, men visst! om DU ÄR DUKTIG??Att JAG ALDRIG LÄR MIG?! 

Tur jag inte vet vad jag har framför mig???
 Han förbereder och har sköterskan som ledsagare, eller!? Nä den sitter inte rätt, inget blod för där är ingen ven, hör jag "syster" säga....jag tar över! Men inte går det bättre, VARKEN I ARMVECKET ELLER HANDLEDEN;( efter jag kramat sönder den andre  studentens hand, och varit på väg att svimma ur britsen.....säger den "utbildade" systern jag ger upp, Du är för svårstucken;(

Vi kallar på Jolanta, hon är en stjärna på svåra vener! In kommer Jolanta, tack och lov,hon ÄR en stjärna!!!! Tack min vän, vad duktig du var, du lyckades i min svåraste arm! Och vet ni mina "studenter" ni kommer att bli helt lysande läkare, öva på lite mer med sticken bara så kommer det att gå toppen, ni har alla förutsättningar med er vänlighet och empati! Men nu behöver mina armar lite ledigt, jobbigt att agera "nåldyna" 
Vad var det för fel på mig då, urinvägsinfektion... ja det sa jag redan när jag kom in och det stämde. efter samtal med Lund och med bekräftelse på att det är ok att fortsätta behandling med cellgift! och nya mediciner och att blodproverna var bra. 
Den hästsvansen känner jag igen;) samtidigt som jag säger Marianne säger hon Marie, och tar mina händer i sina.
Jag har aldrig haft behov av att vara i centrum, men måste erkänna....ibland mår man bra av att få känna sig lite speciell och ihågkommen:) Och Marianne du är en av dem som får mig att känna mig lite speciell;)  
 

 

Karantänen hävd;)




Klarade mig från vinterkräksjukan knack, knack!!! Så nu har jag äntligen fått lite kvalitetstid med mina älskade "ungar". Att vara med dem är helt klart den bästa medicineringen  man kan få;) Det är som en "lisa" för själen att umgås med dem! och just nu behöver jag det....vet inte riktigt hur jag mår;( Inget illamående, men en trötthet, och är nog allt lite labil;) Är inte alltid lätt att hålla the good mood, mår kropp och själ lite si så där, kommer tråkiga tankar  får inte glömma att behandlingen tär på kroppen, finns ju säkert en anledning, varför kroppen ska vila i 28 dagar innan det är dags för nästa "cykel" Men min vilja är stark så en långpromenad varje dag står högt på min listan. idag var jag med när Linus och Martina utmanade Masse på badminton;) Heja Masse än hängde den "gamle " med eller vad säger ni ungdomar;) Kul att se! ett extra plus..... många positiva saker att se fram emot eller vad säger ni mina "fantastico" ungar" Mår redan mycket nättre:)

Kommentar till kommentar!

Brukar inte kommentera , kommentarer jag får...men ALLA berör och betyder så mycket för mig! NI är alla så värdefulla för mig! ni! Idag när jag läste kommentaren från Lotta W. Föll även tårar från mina kinder! Lotta jag förstår precis dina tankar! Normalt sett använder jag inte orden "jag  förstår"för det kan man inte begära om man inte varit i situationen själv , på ett eller annat sätt! Men att dina tankar som säkert finns där mer eller mindre hela tiden, väcks upp är inte konstigt, för det ofattbara som drabbade er familj. Tack söta Du för dina ord. Ta hand om dig och hälsa resten av familjen!

Jag klarade mig att vara hemma utan svåra biverkningar, så vi fattade rätt beslut när vi åkte hem¨från Lund. Karin MIN sköterska ringde igår känns alltid så bra, "spriten" gjorde nytta eller så är det tron som försätter berg!? Mår bra, inget illamående , bara trötthet men ingen "däckning"  Kom att tänka på en sak . När jag satt på neuroligen i onsdags efter min behandling, träffade jag andra "stativdropps ägare" men, snälla måste ni prata sjukdomar!? Jag vet att det är så många med svåra sjukdomar och behandlingar som är på dagvården. En dam frågade vad jag var drabbad av, jag svarade vänligt men rakt- Jag pratar mer än gärna  med dig! Men vill inte prata sjukdomar! Det blev tyst. Damen rullade iväg med sitt stativ och mannen som satt sidan om tackade för att jag sagt ifrån, och sen hade vi som satt kvar roliga samtal som bjöd på många befriande skratt! En läkare gick förbi och frågade om han fick slå sig ner ;)  

avd 27 ros eller ris upp till bevis!

Lund och inskrivning med läkarbesök. folk, folk överallt, men ingen har tid tydligen skulle  alla skulle  på möte... läkaren skulle leta upp mig!  Efter en halvtimme dyker han upp han berättar om min kommande  behandling, men snälla Du titta på mig när du pratar, han vände sig till Mats hela tiden Mats försvarar honom  lite med och säger  att han är lite  vindögd ! Pratar med Karin  och möter min favorit doktor Anna, hon ger mig en spontan varm kram och med ett leende säger hon så, fräsch och pigg du ser ut! Vi  noterar att det "går" kräksjuka på avd 27 varningsklocka 1;( Tur jag har min egen "sprit" med mig;) får lite !flaschback, med varningsskylt  skyddskläder och isoleringsrum! Öppet sinne gäller...sån otur kan jag inte ha igen, ELLER?!


DAGENS KONSTATERANDE....  AVDELNING 27 OCH JAG HAR INGEN BRA KEMI TILLSAMMANS!!!!!


Efter min nattpermis är jag tillbaka i Lund igen, får min säng och får dela rum med en kvinna. I väntan på att Karin ska hämta mig till min första cellgiftsomgång i dropp, sitter jag på sängkanten och väntar. Vad händer??!!
 Hör, kräkljud bakom mig och känner något "flytande" i mitt bakhuvud! Detta kan  inte vara sant... min rumskamrat kaskad kräker;( jag och Masse springer ut och kallar på personal, SNÄLLA GE MIG EN DUSCH SÅ FORT SOM MÖJLIGT!!! Kaos på avdelning 27, folk springer hit och dit, ingen struktur som jag kan se. Efter dusch och rena kläder träffar jag Karin. Så glad jag blir att se dig, "rädda" mig från detta!!! Vi går till rummet där jag ska få mitt dropp, får ligga ner och hon gör mig aldrig besviken , nålen "glider" in, efter 35 minuter är "giftet" på plats och allt har gått bra.

Träffar läkaren. Han anser att jag redan är smittad OM det nu är vinterkräksjuksjukan;(?! och vill att jag behåller min sängplats bredvid den fortfarande kräkande kvinnan, för att även isolera MIG!? och kunna ha koll på mig under kväll och natt så jag inte får några reaktioner på tabletterna som jag ska ta ikväll!

DAGENS FRÅGA: Vem Hade VÅGAT/VELAT GÅ IN PÅ VÅRT RUM OCH KOLLA så allt var okej; jag bara undrar av egen erfarenhet  sist stod stod de och lös in med ficklampa utan att öppna dörren!!! 

VILL INTE STANNA!! Kommer jag inte att må illa av min medicinering, gör jag ju det garanterat av vetskapen av alla "bacillusker" som huserar i vårt rum!

Karin min "FANTASTICO vän, tycker situationen är ohållbar och pratar med läkaren som till sist säger okej till att jag åker hem. Med restriktioner på tabletter, och ev biverkningar och med ett telenr vi kan ringa om vi blir osäkra.
  Efter att jag gett Karin lite tips på användning av "sprit" man (man ska ta lite runt näsborrarna, skrattade hon glatt och säger jag ringer dig imorgon...ringer jag inte så vet du att tipset inte "funka";)


 





  

 


"la familia"

Stark, jag? Har nog aldrig känt mig så vek och svag ;( Pencillinbytet gav resultat, skönt! men jag har förstått att lunginfammation inte är att leka med, det tar sina veckor att återhämta sig." Assistenten" var i Blekinge på en endagstur hela fredagen. Men mina älskade "ungar" skulle komma upp och luncha med mig. Emelie var på tjejresa i stocholm, så välförtjänt :) shoppa, loss Em,  det går många skor på en starwarsgubbe ;) Linus jobbade, så det var innersta "la familia" , som skulle samlas. Men jag insåg tidigt att det var jobbigare än jag trott att vara ensam! Längtade till ungarna skulle komma på lunchen
 och att Masse, skulle komma hem! Helt plötsligt var all styrka borta, hjärtat slog( tur är väl det) blev rädd när telefonen ringde, rädd att det skulle vara sjukhuset som meddelade något resultat, galet ja, jag vet! Så stackars mina "ungar" ni fick alla mina tårar och rädsla! När ni skulle gå blev det för mycket! Jag vet att det är okej att jag visar hur jag mår.... men detta var lite väl ostabilt! 

Men jag mådde snabbt bättre, lyssnade till mitt kloka jag och pratade med många av mina nära och kära!

Idag måndag ringde väckarklockan 07.00 provtagning väntar så tidigt som möjligt så att Lund får svar och kan meddela om jag får starta behandling på onsdag. Båda mina favorit A var på plats...Agneta i receptionen, och Anne inne på prov. Det var länge sen Anne men det känns alltid lika varmt och tryggt och så proffsigt, tack snälla ni för att ni är ger mig en sån värme och empati!

NU VET JAG INTE OM JAG ÄR ARG; BESVIKEN ELLER LEDSEN!!! MIN!?? kontakt man(kvinna) från försäkringskassan ringde precis! efter  lite "kallprat" började hon prata om att mina sjukdagar snart tar slut?! Jag berättar om  hur min situation ser ut och att jag väntar på en ny behandling under ett och ett halvt år! Hon babblar på att jag ska ansöka om nya dagar och om hur mycket i procent jag ska få...... jag vet att det finns regler för detta , och givetvis gäller dom också mig, och du gör ditt jobb!  Jag vill inget hellre än att vara arbetsför igen, men nu ska jag begära nytt läkarintyg plus att hon vill ha ett papper på  hur min medicinering kommer att se ut under den här perioden. Ska den verkligen vara så lång  ifrågasatte hon?!  Hon avslutar vårt samtal, med att hon hoppas att jag inte tror att f kassan jagar mig och tillägger  att jag ska krya på mig. Du har ju en allvarlig sjukdom, jo tack jag vet!...jag vill bara att du ska få rätt sjuklön, FÖRLÅT, men nu säger jag bara ha, ha, med ironi... Du lyckades ivarje fall att få mig att må SKRÄP!

Tur att jag har så många må bra människor runt omkring mig.....stärkande, värmande samtal, djupa:) roliga, långa korta alla lika betydelsefulla! Massor av talböcker jag fått låna av en kär vän.....vilket bra sätt att "läsa böcker på!!!  "läser "nu efter ett tips... "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, helt underbar!!! 


YES! Karin ringde precis från Lund, mina prover var bra så imorgon bär det iväg till Lund, ska träffa läkare kl 14:00 och därefter Karin  för mer info ang inläggning på och behandling på onsdag:) lite av skräckblandad förtjusning! Berättade för Karin om samtalet från försäkringskassan! Karin som är lugnet själv.....blev upprörd, och ifrågasatte deras metoder och framförallt deras ifrågasättandet!!!

Hur kan jag gottgöra?!

Nu ska jag inte ropa HEJ, men jag kan viska ett tyst "hallå"...jag är feberfri!!!! Änligen efter 100 dagar, okej inte iriktigt sant  men det känns som om det vore så!

Jag har varit hos min" personliga" kurator! Känns bra, jag "babblar" på i en timme, tappar jag tråden, är "Stefan" bra på att fånga upp den igen! Kul att han läser min blogg...och är uppdaterad på vad som hänt! Vad pratar vi om, ja det tänker jag inte berätta här, men  det känns bra !

Men Stefan....jag tror jag ska ge dig en fin galge nästa gång vi ses.....Det är inte så lätt att hänga en stor vinterjacka på en liten klen byxhängare;), och det var ju gulligt när du sa: jaha, är den till byxor med pressveck?! Vi pratar mer om press och strykning nästa gång;)

Karin min "personliga" sjuksköterska från Lund ringde och frågade hur det var med mig. Sverige kan och är är många gånger helt "fantastico"

Har varit hos min "personliga "frissa Carro, Hon fick jobba rejält med det "Rendahlska håret;) Sen får vi se om jag tappar det igen med den nya behandlingen?!


DAGENS KRIMINELLA HANDLING!!!!! JAG HAR STULIT EN JACKA!!!!!!  Nöjd och glad går jag ifrån Larsson & Lange, traskar i sakta mak mot Maria kyrkan, visste att jag hade en femma i fickan till två ljus. Men vad är det här...fina skinnhandskar, Är dom äntligen tillbaka????? nycklar och lite andra personliga saker men ingen femma ! Jag börjar förstå , Jackan och skinnhandskarna  är inte MINA!!!
Med tunga , trötta steg vänder jag om, tänker snabbt hur ska jag förklara det här?! Kommer innanför dörren, ser en förtvivlad tjej och en lugnare Caroline som var på väg att ringa mig. Jackorna är så gott sett som identiska (till mitt försvar) men det var inte kul tjejen som fortfarande är uppgiven börjar prata om vad som kunde hänt?!
Det är kanske lika bra att ange mig själv;( innan nån annan gör det. Pratade igår med Martina som säger att det är var människas samhällsplikt att titta på efterlyst, det kan ju vara att det är någon man känner igen och kan anmäla. Men älskade dotter, nu är det din mamma det gäller.... vi skippar efterlyst, eller hur?!


Ta inte allt mitt blod!

Feber, taxi upp till mitt andra hem! Jag möts direkt av den söta sjuksköterskan (som jag nu vet heter Marianne.) Att någon kan säga med en sån värme....VAD GÖR DU HÄR????? Kramen du gav  betydde mycket för mig!

Läkaren kommer in, nya prover, jag har hög puls....och han frågar om jag är orolig??? Ja, vad tror du?! Yr av feber och läkaren på ena sidan och en manlig sjuksköterska som ska ha BLOD på andra!!!! då har man väl rätt att vara orolig!

En lite komisk situation uppstod när han känner och klämmer på min mage och ställer frågan? Är det din mage ? Klart magen är MIN!!!! han svarar med samma fråga en gång till.-Är det din mage?!
_Tycker du jag är tjock? och jag gav en lång förklaring om matfrosseri och cortison tabletter! Men jag fattar fortfarande ingenting!!!!

Efter flera stick i både fingrar och armveck, känner jag inte mig så kaxig längre. När han försökt i min sämsta stickarm  utan att lyckas "kaxar" jag till mig och säger.....Kör på den högra och invanda, den är säkert spårad och klar! Alla dessa manliga sjuksköterskor, tur att ni är så gulliga och alltid lika snällt svarar på alla mina nyfikna frågor. Läkaren beslutar att byta pencillin,, men efter röntgen vill dom även ha en datorröntgen! två timmars väntan. vad letar ni efter???? ja här är det raka puckar- proppar!  inga proppar..... men Läkaren ska be "lung" titta på bilderna! Men efter ett helt dagspass på 8 timmar vill jag bara hem, så SNÄLLA...Släpp hem mig !






Har fått två" måbra" samtal idag;) Min Karin från Lund, det räcker jsg hör hennes röst så öppnas tårkanalerna, nu siktar vi på nästa vecka för mina nya behandlig! Mitt andra "måbra samtal fick jag när "Stefan Holm" ringde mig, vi bokade "date " på onsdag, vi har en hemlighet ihop???!!!...kan bli jätteskoj om det blir så;) 
 
 

Färgranna kinder;(

Vaknar kl 07:00 går in på toaletten, slår ett öga i spegeln, men hur ser jag ut!? Alldeles för mycket rouge på kinderna!!!!! "rouge"...... näää, nu är jag väl fel på det!!!!! Det susar lite i kupan, och jag lägger ihop ett plus ett, såklart, det är ingen ditmålad rouge, utan färggranna feberrosor!!! NÄÄÄÄ, jag orkar inte , jag vill inte...Tar två panodil och efter lite överläggning med "assistenten" bestämmer JAG mig för att lyssna på infektionsläkaren!  detta kan ta tid...ALLMÄNTILLSTÅND är viktigt! vi STANNAR HEMMA, blir det sämre ja då åker vi förstås upp.

*Dagens erkännande!!!! Tog en äggamacka med kaviar.....INGET GOTT...stöldgods smakar inte bra!!!! Aldrig mer...eller?! Tuberna ska ut ur mitt kylskåp, lovar;)
*Dagens kriminella handling! Denna gång stod Masse för det!? Läkaren sa att jag skulle blåsa i ett vattenglas med ett sugrör, bra för lungorna! MEN....vad har jag lärt dig Masse??? JO, han går till "mackedonkan" och "lånar" böjbara sugrör. Tanken var god Masse men jag hoppas du köpte en liten meny, för då ingår det säkert ett sugrör.....ja, det vill jag tro i varje fall:) Ja,nu är vi två som får be om syndernas förlåtelse ;) Hade jag varit frisk skulle jag gått ner till ingången till Åhlens där han står som säljer "hemlösas tidning" men han står säkert kvar när jag mår bättre, och då ska jag med gott samvete köpa tidningen!!! Känns som om jag är på rätt spår:)
Nu har jag följt mina läkarordinationer, suttit upp och blåst "bubblor" i vattenglas (faktiskt jobbigt), framförallt om man tappar kontrollen och blåser på "fel håll" så jag nästan fick en kallsup, blupp, blupp!!! så nu förtjänar jag nog att sova en liten stund!

 
 

Akutmedicinen, mitt andra hem!

Vaknade idag torsdag 3 mars, känner mig inte bra!!! Feber igen, VILL INTE! Martina kommer och hämtar oss och kör oss till lasarettet!
Jag kommer in meddetsamma och det bara rullar på, läkare och sjuksköterska direkt, blodprover, EKG och ny lungröntgen. Oj vad jag måste kosta pengar!!! desto större anledning för mig att jobba som volontär( Masse har redan börjat...han jobbar extra på transport:) han kör i full fart genom källargångarna fram till röntgen, med mig sittande i rullstol :) 
Värmen och empatin finns i Sverige:) Vilken vård jag har fått.....alla ni på medicinakuten, så proffsiga jag blir så berörd!!! Josefin, måste bara berömma dig, jag kände INGENTING när du stack mig, och nu är jag så sönderstucken att jag själv känner knutorna i mina vener! Och Du sjuksköterska( minns inte ditt namn) som så glatt kände igen mig, och bjöd Mats på kaffe och kramen du gav när vi skulle åka hem och med orden Nu hoppas jag att vi inte ses här fler gånger:)  jag lovar, all personal och alla läkare, tack för all er kunskap och all tid ni tar er och att ni får mig att känna mig som om jag vore den enda patienten! Infektionsläkaren kom och berättade resultatet från röntgen, och den var bättre än den förra. Han sa att det kan ta upp till 6 veckor innan lungorna läker efter en lunginflammation, och att febertoppar kan komma och gå. Hoppas bara att jag får påbörja behandling nästa tisdag. ska lämna nya prover på måndag och ny sänka, så det är väl det som styr fortsättningen. Hade inte tänkt skriva något idag....men har fått order om att sitta upp så mycket som möjligt, så då får det bli dessa enkla rader:)

Lunginflammation;(

Natten mot i lördags vaknade jag av att det kändes konstigt! Jag väckte Mats och frågade om jag kändes varm? Nää, det tyckte han inte , men några timmar senare tog jag tempen som då var 39 g! Vi vet att om feber tillstöter är det bara att åka till medicinakuten;(: Väl på plats togs jag om hand omedelbums, och provtagningar startade, blodproverna var bra och sänkan bara lite förhöjd( inte mer än man får om man går i motvind som han sa; ja det var ju bra! Men med "order" om att komma tillbaka kl 09:30 dagen efter åkte vi hem!
Åter på plats träffar vi ett välkänt läkaransikte, känns alltid bra, framförallt om ansiktet är på rätt lista;)
En manlig sjuksköterska kommer in för provtagning! Jag säger till honom...vet du en gång hade jag sån otur att en som skulle ta mina blodprover höll på i exakt 13 minuter...Vaa, säger han det får inte ske!!!! I samma ögonblick möter jag Masses ögon och mitt hjärta slår flera dubbelslag!!!! Det, här ÄR  13 minuters killen!!!! Vad göra nu då? Bit ihop eller bryt ihop.... men mitt tillstånd orkade inte med någon "strid" så stick på!!!, och "Bossefilen" tillbaka , han lyckades jippie!!! Efter 1 timmes väntan kommer min trevliga läkare och berättar att nu var sänkan alldeles för hög, så de vill lägga in mig och även göra en lungröntgen! Jag vill inte, jag vill HEM! Han sätter sig ner och pratar med mig och jag frågar om det är cancer i lungorna de letar efter? Nej detta har inget med din sjukdom att göra, utan vi misstänker en lunginflammation. Och vet du säger han, du har också "rätt" att bli sjuk! Upp på röntgen och sen in på sal, snart har jag mina älskade ungar där, med hemlagad pizza,choklad, hembakade kakor, ja, vad är det man säger..."rund och glad ..blir man med kexchoklad (och cortison;)

Redan innan det konstaterades lungingflammation satte de in pencillin i droppform, så det kvickt kom in i blodet!


Jag har en vision att arbeta som volontär på sjukhus, sitta och prata som en medmänniska.....JAG HAR BÖRJAT;)
joo, på natten när jag gick på toa och gick förbi min "granne, hör jag honom kalla: syster, syster kan jag få lite vatten? Självklart, går jag in och börjar spola så han kan få kallt vatten. MEN då slår mig en tanke.....tänk om han är fastande och jag blir skyldig till att han inte överlever!!!! Då får jag högre straff än för min kaviar stöld! Men jag vill inte lämna mannen törstig, så jag tassar ut i min vita "särk" och kallar på behörig personal, nu kan jag somna om igen efter min första "Florence Nightingale" insats! Blir utskriven dagen efter och med pencillin i tablettform, så kunde vi fira vår favorit dotters födelsedag hos oss. Jag kunde bara njuta av sällskapet och allt det mumsiga de bjöd på;)
Min cytostatikabehandling startar nu istället när jag avslutat min pencillin kur, så tisdag den 8 mars läggs jag in på Lund för att starta en ny omgång "cellpower" både i droppform och kapslar som kommer att hålla på i ett och ett halvt år!
 



     
  


RSS 2.0