Dottern vid spakarna

Tack för alla omtanke & energi ni gett vår älskade mamma inför operationen!

Ni hade säkert hoppats på att det var mamma som skrev, men icke.  Hon är snart tillbaka vid knapparna, var så säkra!

Då ni följer mamma troget vill jag meddela att mamma mår ok efter omständigheterna, ont i huvudet, halsen & trött trött trött som hon själv uttryckte det. Känns fullt förståligt & männskligt!

Hon är en fighter utan dess like! U rock my world mummy!!!

Igår var vi förbjudna att träffa henne, då hon låg på intensiven. Hårda restriktioner, vilket vi kan förstå men oerhört jobbigt att inte få träffa henne.

Hon vaknade till efter narkosen vid 13-14 tiden igår & chockade oss sedemera genom att ringa pappa vid 19 tiden igår. Samtalet var kort, men dock hade hon kraft & sinnesnärvaro att ringa samt att hälsa till sina älskade ungar!

Pappa är redan på plats hos henne på hennes nya avdelning i Lund. Snart är resten av familjen på väg ner till henne med färska jordgubbar & massor med kärlek & energi!

Tack igen för allt stöd & support! Lovar att krama om henne extra mkt från er alla! Nu ska jag avsluta för att åka till Lund & krama henne hårt hårt hårt & läääänge!

Ses snart älskade, coola, fantastiska, underbara mamma!!!!
Puss&kram / Martina


Här sitter jag:)

Ja, här sitter jag, hade helst velat sova ända fram till tisdag mogon! :) Nu  börjar fjärilarna göra sig till känna ända ner till lilltårna! Men jag är ärlig när jag säger ja, nu är väntan snart slut och nu blir det bara bättre! Stackars min familj, som så tålmodigt står ut  med mitt kontrollbehov och mitt labila humör! Jag "jagar" mina ungar med "blåslampa" om jag inte pratat med dem på några minuter:)  Jag bröt ihop igår när jag sa till Mats, du stannar väl tills jag ska somnar på tisdag kväll, svaret jag fick var näää, jag kör hem till middag, inget skämt jag uppskattade, tårarna flödade! jag vet ju att han inte viker från min sida han har funnits där i över 1 år. . Jag pratade med Karin  min Sjuksköterska från Lund. Jag sa till henne, hur ska jag klara mig utan våra samtal, hon svarade mig då, Marie, vem vet jag kanske dyker upp och besöker dig! Och vet ni ....jag tror att hon gör det om hon har möjlighet fast hon har semester.  Hela tisdagen går åt till undersökningar och provtagningar och att träffa personal, som tar hand om mig...... Jag kan då också ställa frågor, om jag vill. Jag vet nu att troligtvis påbörjas operationen klockan 8;00 onsdag morgon,   så min midsommar firar jag i sjuksängen. men jag ska tänka på hur vi firade förra året, med Tias och Em vid grillen, och Martina som värsta lekledare blev det en "fantastico midsommar. Precis som på Mallorca satt och planerade in vad vi skulle hitta på framöver så har vi även gjort nu, har så mycket att se fram emot:)  Alla mina älskade MMMMMM m även de som börjar på C eller L :)

Ja, hur avslutar jag det här, jo förstås att önska er alla en riktigt mysig midsommar, och åter igen tack för all er värme och empati ni gett mig i alla dess former, ni betyder så otroligt mycket för mig ! 

<
 Anita från NK har ringt, äntligen! Tänk om det varit Nk chefen från NK varuhus i Stockholm som ringde för att meddela att jag Marie vunnit en shopping dag på NK, handla vad du vill under en dag, men snälla Anita det orkar jag inte:)  Ja det hade klart varit ett önsketänkande Anita som ringde från NK var förstås från Neurokirurgen för att meddela dag och tid  för operation! tisdag 21 juni läggs jag in i Lund för att sen opereras onsdagen 22 juni. Jag får då träffa narkosläkare och kirurgen som ska operera mig, önskar bara av hela mitt hjärta att min Masse och våra barn får vara med denna dag:  Det känns  faktiskt bra att äntligen få veta det är klart att några ledsna tårar faller ibland, men så många glada har trillat ner för kinderna denna veckan ;) jag fick en underbar nalle bok med söta tankar, utsidan föreställde en nalle med bandage runt huvudet  så passande som om det inte var nog fick jag nallepost även detta med posten där en ny så fin nalle vän till min nalle samling! Tack jag har så mycket att bära med mig i mitt hjärta trodde att det var fullt, men tydligen rymmer det mer än jag kunde tänka mig:) och som jag sagt tidigare sagt med  all värme och kärlek jag får det är då glädjetårarna faller!    

Packat packat och åter packat!

 Ja, jag har inte saknat sysselsättning. Vilken fördel vi har haft över min överskotts energi sist när jag "gick" på fler cortison och var upp och sorterade och röjde till två om nätterna, men den energin är som bortblåst efter en låda får jag vila lite, men det har varit skönt att ha lite annat att tänka på. Men jag har haft härliga dagar, på studentdagen satt vi en stund vid rådhuset åt en glass och tittade på alla glada och "nybakade" studenter. Men till sist, blev allt tutande och visslande, allt lite tröttande. Martina och hennes Linus  är i Beddinge strand hos Linus farmor och farfar i deras sommarstuga. Vi lånade Mattias bil, kul att Masse fick leka lite körde ner och hälsa på dem. Vi körde först till Smygehuk och åt skaldjur på ett fiskrökeri, Gott!!! Sen blev det värsta;) kakkalaset hos Brita och Åke som de heter,ja min aptit är det inget fel på. Och jag gör precis vad Anna sa åt mig att göra, gör bara saker du tycker om, ät gott och försök koppla av och må bra. Ibland Jag har också börjat packa min väska jag ska ha med till Lund, inte så lätt, och inte så roligt, kläder vet jag ju vad som gäller. Lite roligt har det allt varit nu när jag har sorterat och slängt kläder, jag har hittat ett par helt nya sommarbyxor och en fin jeans tunika....Har ingen anining om var jag fått det ifrån????  Går ju inte en meter utan min Mats, kanske jag och Martina har varit och "smyghandlat" :) Jag frågade henne, men det var inget hon kände till eller igen; lite kul är det allt. Ser fram emot fler överraskningar i garderoben, framöver :) Måndag och vardag imorgon, hoppas på att få datumet för operations dagen då. Men det är så skönt, jag kommer på mig själv med att tänka starka tankar, jag lägger mig i regel senast kl 21,00 och somnar direkt och sover hela natten, Tias säger alltid vid vårt kvällssamtal,  mamma, natti, sov gott och dröm söta drömmar;) vaknar jag tidigt är det lätt att börja tänka, men iregel somnar jag om ganska fort igen ofta kommer jag på mig själv med att jag tycker allt är som vanligt :)    

Telefonen ringer!

 Telefon signaler kan väcka känslor! Ringsignalerna på Mallorca gjorde att jag blev lugn, hemtelefonsignalen är helt okej, men Mats mobil signal förknippar jag med besked från Lund! Igår när vår hemtelefon ringde igår svarade jag......Det var min Läkare Anna från Lund.  Hon skulle gå på semester och innan dess ville hon höra hur det var med mig och även informera lite om kommande operation. Anna var uppriktigt ledsen över att hon behövde lämna oss det här beskedet hon fick göra, men hon är så positiv, hon har försökt skynda på operationen,  men som hon sa det är lite positivt att vänta lite så mina blodvärde blir lite bättre till operationen, men som det ser ut nu kommer min operation att ske midsommarveckan! Det blir ingen blomsterkrans om huvudet denna midsommar, nä nu blir det bandage som gäller, jag får leta fram en blommig sjal:).  Anna frågade om hon kunde hjälpa mig på något sätt, som att svara på frågor osv. Jo Anna du kan avbryta din semester och vara med mig i operationssalen, jag såg framför mig hur hon log, det är väl inte för mycket begärt sa jag och," log tillbaka och vi skrattade båda två. Men hon lovade mig att personalen på NK är helt fantastiska. Jag får tänka att jag ska shoppa på NK istället för att vara på Neuro kirurgen som det heter.  Hon sa också att hon har nära relation till personalen på NK, jag sa, då vill jag be dig om en tjänst! Om jag kan så lovar jag dig det. - kan du prata med dem och be att någon håller min hand och pratar med mig tills jag har somnat!!! Annas svar kom omgående, självklart att jag ordnar det, och Anna kan jag lita på.  jag var nära att säga hejdå min vän, men jag hann lägga till jag tror du vet hur mycket du betyder för oss!


Utkast: Låt mig få ett datum, vill bara få det gjort!!!!

Jag har hunnit få distans till beskedet om ny operation och nu vill jag bara att den blir gjord! Pratade med min Karin igår, hennes röst och lugn, berör mig alltid, hon påminde mig om så bra medicinering jag ska få efter operation jag frågade henne om hon och Monica kunde komma ner till mig när jag ligger på uppvak, hon lovade att det skulle dom göra om dom dom inte har semester.  Lämnade prover på provtagningen igår, Anne tog hand om mig, vi småpratade lite allmänt, det är mycket lättare att inte gå in på några detaljer, orkar bara inte alltid. Hoppas proverna har blivit bättre, men jag tycker jag är galet trött, men jag är kanske mentalt trött också. Fick reda på att remissen till operatons datum inte är klart, men det har bara gått en vecka sen Anna ringde och hon sa ju inom 2-3 veckor. Har det ju varit, med sol och värme, jag klarar inte värmen,men när vi var bjudna till Tias och Em på grillningi måndags, fick jag en "fantastico" eftermiddag i skuggan under äppleträdet i deras underbara trädgård, med god grill och bara trevligt sällskap min far, min lillebror och hans fru. Emilies föräldrar, och bror, jag fick så mycket energi, så vi gick hem, sen blev det soffläge :)
 
På tal om tro hopp och kärlek, Tron har jag, hoppet har jag , fast jag inte ens kan hoppa upp för mattkanten:( och kärlek och värme det får jag i mängder, önskar jag kunde dela med mig av den till andra  som behöver värme och empati. Idag fick jag ytterligare ett bevis på kärlek som kom med posten i form av berlockerna , tro hopp och kärlek, underbart!    

Vilken "fantastico eftermiddag!



 Min älskade son, ringer meddelar snabbt kl, 13:30 står jag nedanför då får du vara färdig för då startar vår utflykt. Mycket riktigt, "cabben" är på plats! , med keps och solskyddsfaktor på näsan, spinner vi igång:)
 Mölle är målet, efter lång väntan i glasskön, får vi vad vi vill ha, Tias, Tom och Jerry, gav oss lite skratt, cortisonet jag äter ger mig aptit, så vad passar bättre än en Mölle glass, vilket innebär, glass, grädde, sylt och gräddbulle:), kanske inget bra val i högsommarvärmen, men så gott, spillde en del, men det bjöd jag fåglarna på.  Vi satt på piren, och pratade  , ibland föll tårarna, men det finns tårar av glädje också, den varma vinden och solen torkade dem:) Jag bad Tias ta hand om "Lajban" när jag är i Lund. Vem är då Lajban, jo en 34 år gammal helt platt mjukis nalle, som Mattias fick han när föddes för just 34 år sen. Lajban tog Mattias ner till mig när jag skulle opereras på Mallorca, otroligt men sant, de stoppade honom i ett saneringsbad och lät honom vara hos mig:) tror inte Sverige är lika tillmötesgående, men vi får se, Min älskade "Snutt", kom hem och fixade foto på alla mina "ungar", som jag ska titta på när jag vaknar upp efter operation, plus, vårt familjrkort, som Tias hade med till Spanien, Otroligt, att jag minns vilken lugnande effekt, foton hade. , jag har förklarligt nog inget minne av förra operationen, förutom alla drömma, undrar om indianerna är med mig även denna gång!?????  Det jag också minns från Spanien, är att människor skrattate och pratade mycket runt omkring mig, och det jag minns tydligast är min älskade familj, som var hos mig vid varje tillfälle de fick, och att de alltid kom med ett leende och alltid var så glada:)  "ungar" tror ni att vi äter tappas på rummet , här i Sverige????, tror inte det, men den tappas måltiden, var garanterat det godaste jag ätit någonsin:) Jag undrar också, vilket språk jag pratar när jag vaknar upp, i Spanien, pratade jag flytande spanska, och även en del obegripligt, svenskan var borta i varje fall:) Vi ska prata med Lund på Tisdag, hoppas jag får datumet för operationen då, vill veta lite praktiskt runt omkring, nu kommer jag ju ner och mår hyfsat, på Mallorca var jag ju inte hanterbar, men måtte de ha bra lugnande , jag vill slippa hälla "eter" över mig denna gången, så jag skulle somna, dröm så klart, men jag kan fortfarande känna hur etern, rann i hela ansiktet!!!!!!    

Det är många som har ringt och velat prata med mig, Ni ska veta att det betyder mycket men orken är inte där,  vi tar igen det längre fram, eller hur, men som sagt det värmer mig att ni tänker på oss!

 Älskade "ungar" tack än en gång för all er envishet, undrar vem den kommer ifrån:), utan er och er kärlek är vi ingenting, Älskar er såååååå!  

 

Min semester fick inte det slut jag önskat!

 Ordspråket brukar säga, den som väntar på något gott!!!, men om det goda kan vara av ondo, är väntan inte så behaglig! I går var väntan exakt så, fast i min värld, skulle Mats tillsammans med våra Älskade ungar, komma hem och det första jag ser är glada leende och en bukett blommor,men det första jag ser på Mats är tårarna som faller på hans kinder! Jag tror jag hör mig skrika NEJ!  Vi kramar om varandra. Han berättar att inom 2 till 3 veckor ska jag opereras. Tumören har växt och inte svarat på cellgiftet, men den sitter tydligen bra så den berör inte tal och motorik. Jag erkänner jag är rädd. Snälla ni jag skulle ju ha en NOC behandling på ett och ett halvt år!? Anna min läkare hade sagt till Mats att efter operation ska jag få en annan mycket dyr medicinering som ska vara effektiv och som jag ska må bra av. Ja låt mig få komma dit så utvärderar vi sedan. Nu ska jag sluta med all cellgift, så jag kan få upp mina blodvärden till operationen.  Än en gång fick Mats den tuffa uppgiften att meddela våra barn, syster , bror och far, Emelie och Mattias kom Martina jobbade till kl 20,00, kram kalas med tårar förstås, men beslutet vi har tagit står fast , det här ska vi fixa., Ni gör mig så stark, Nu ska vi njuta av sommarvärmen, Tias jag ser fram emot bilturen i cabben, "frissan" behöver jag inte vara rädd om  längre den åkerju snart av igen;) så det blir att ta fram mina sjalar igen!

 Man kan prata om dålig taiming? Vi har sålt vår fina lägenhet, skaffat en ny på tågaborgoch flyttar i mitten på juli,  men jag ska fördriva min tid med att packa så har jag något att syssla med och tänka på annat, innan operation!  Passar också på att än en gång tacka alla som med sina samtal, tänkvärda ord och som med sin  värme berikar mitt liv. Min far sa något bra igår, nu är det tro hopp och kärlek som gäller, så rätt, så rätt!

RSS 2.0