Grattis älskade mamma!!


Som du vet har vi tillgång till din inloggning;)

Idag fyller du år älskade underbara mamma!!!

Jag ringde nyss 9:45 & då var ni nyss uppstigna, inte konstigt ni ligger på locket till nästan 10 om dagarna, då du är uppe & bloggar till nästan 2 om nätterna. Toker!!

Klockan 15 ska närmsta familjen hem till mamma, jag, Linus, Mattias & Em & sist men inte minst lille Calle!

Idag fyller mamma 54 år & vem kan tro detta när man ser henne?! 54 år älskade mamma!

Idag bjuds det på kaffe & kaka kalas & nästa söndag ska vi "barn" laga mat & bjuda dem på en härlig & förtjänande middag!

Vi får hoppas att mamma äter åtminstone en liten bit tårta trots hon ä rmitt i en cellgiftsbehandling!

Ha en FANTASTICO dag du FANTASTICO!

Vi älskar dig!! Tack  för att du är du & att du alltid finns här för oss alla!!

Puss & kram!
/ Martina, Mattias med respektive!

Det värmer!




Nej det är inte våren som kommit och börjar tina upp våra frusna näsor.....utan så många runt omkring mig som skänker mig värme!
-
Den varmaste källan finns förstås hos min älskade familj, Mats som som finns hos mig dygnet runt, mina "fantastico" barn och deras respektive som finns där hela tiden, som jag kan gråta med, skratta med....alltid lika positiva, ger mig kvalitetstid, jag kan inte med ord beskriva... det värmer!

-Min närmsta släkt som står mig så nära, telefonsamtal, djupa, roliga korta, långa... det värmer!

-Kramen jag fick av överläkaren Anna efter hon berättat om röntgen...den värmde!

- När min sköterska Karin i Lund ringde dagen efter läkarbesöket, frågade hur jag mådde...det värmde!

- När jag fick en persolig handskriven hälsning från Karin tillsammans med provtagningsremissen...den värmde

- Kramen, jag alltid får efter provtagning ...den värmer, Anne och Agneta!

- Råd och styrka som min lille kämpe gav mig när han själv hade det så jobbigt...det värmde!

-När jag hör en röst på kullagatan som kallar Mariii ett av mina dagis barn ger mig en kram och säger jag saknar dig- det värmde!

-När det precis nu ringde på dörren, utanför står min sons härliga svärföräldrar och våra vänner med en blomsterkvast...det värmer!

-När biträdet på Åhlens bara kommer fram och vill ge en kram..det värmer!

-När Caroline gör mig så fin i håret, lägger ner sin själ, fast hon visste att allt skulle trilla av..det värmer!

- När en nära vän ringer en gång i veckan( söndagar;) och kollar läget ...det värmer!

-När jag fick en dikt skriven till mig av en söt ung vän...den värmde!

-När När jag fick en varm kommentar från en som jag vet blir känsligt berörd av mina inlägg...det värmde!

-När jag får kort om att en fin vän ber för mig...det värmer!

-När en ny nallevän kom till mig genom brevinkastet...den värmde!


-När mina "hemliga klubben" vänner hör av sig och pepprar...det värmer tjejer!

-När en god granne från Ödåkra tar kontakt och håller den kvar...det värmer!


- När en vän från Ödåkra flyttade från Ödåkra och själv haft det jobbigt med allvarig sjukdom, pepprar och stöttar "stjärnan" lyser så klar...den värmer!

- När Martinas söta vänninor skriver fina ord till mig både som inlägg och sms...det värmer!

- När Calle ligger i mitt knä, när jag vilar i liggfåtöljen... det värmer ;)

- När min chef ringer pratar vardag med mig, bjuder mig på lunch och får mig att känna mig att känna mig som en i laget...det värmer!

- När jag fick en "värmande" julklapp från vår klädleverantör på jobb... den värmer!

- När min galet flygrädde bror var beredd att flyga ner till mig på Mallorca...det värmer!

- När skolfotografen ringde och väckte mig , samtalet värmde!

- När alla på Clinic Juaneda Mallorca fick mig att känna mig speciell och tog sig tid till bara mig och Mats...det värmde!

- När jag fått smycken lyckoamuletter...dom ger mig styrka och värme!

Listan kunde jag göra hur LÅÅÅNG som helst, ni är så många som förgyller min tillvaro Ni är bara bäst!! Men upptäckte precis att klockan är 01.30, jo det är sant, får skriva färdigt imorgon ;)  

 


 


Önskemål

Igår 26 januari var det 8 månader sen jag opererades på Mallorca! Igår var också dagen jag skulle göra ett avstamp och bli utskriven från Lund! Ner till Lund för läkarbesök och besök hos Karin som ger info inför sista cellgiftbehandlingen!? Mina önskemål för dagen bestod i att efter bra besök hos läkaren skulle vi gå och besöka min lille kämpe om han låg kvar, sen in till mysiga Lund och äta en god lunch, shoppa lite vårkläder kanske och därefter ett besök hos Martina på hennes träningsstudio! Men det är inte alltid "Bossefilen" fungerar som jag har tänkt!
Karin på neurologen möter mig med en varm kram, hon hinner berätta att proverna gav ok till att börja sista behandlingen SKÖNT!!!  Väl hos min överläkare Anna som jag träffat tidigare när jag låg inlagd på 27:an. Jag blev glad när jag såg henne ( hon är på min tyck om lista) Men snart raserades mina önskemål. Anna berättade att de upptäckt en förändring på min röntgen som jag tog i måndags;( De kunde inte tyda vad förändringen var men de skulle ha ett möte med bla onkologen kl 3 samma dag. Hon berättade lite olika förklaringar om vad det kunde vara. Men jag skulle inte påbörja min sista omgång förrän efter mötet, då hon skulle ringa och meddela vad de kommit fram till. Anna undersökte mig och konstaterade att jag är i mycket god vigör! reflexer, hjärta, lungor, blodproverär bra( men pressade efter alla behandlingar), puls var på topp /alltid något;) Anna skrev ut cortison som jag ska ta en vecka, för att ta ner svullnaden i hjärnan och det kan då också förbättra min syn:

Snacka om att det är förvirrat med alla nya apotek.....jag kan passa på att berätta att ett finns hemma hos mig!

Väntan på att Anna skulle ringa blir lång, men halv fem ringer det!
Mats pratar med henne och hon säger att det kan finnas två andledningar till förändringen, den värsta är förstås att tumören börjat växa, den andra är att tomrummet efter tumören börjar fyllas på och då blir det förändringar. Tumören som är kvar( de tar tydligen aldrig bort allt, är så liten att det inte är aktuellt med operation.
 Så vad som händer nu är att jag påbörjat min "cellpower omgång och ska få en remiss om 3 till 4 veckor på en ny magnetröntgen som röntgar huvudet i olika sektioner nere i Lund.
 OCH FÖRSTÅS så....är det alternativ 2 som gäller, eller hur? Jag blev förstås inte utskriven från Lund, det känns bra att de går till botten med det här. 
Jag undrar lite försynt;) man pratar i matprogram att smaker "gifter sig med varandra, då undrar jag..... hur kommer cortisonet, som kan öka aptiten att och kan göra mig piggare, "gifta" sig med cellgiftet som tröttar och ger mig aptitlöshet.....Hm jag kanske till och med blir helt normal:)

Lite positivt att avsluta med....jag får lov att få massage mot min spända kropp, Mats ställde en fråga får hon dricka vin? Självklart svarade Anna, ja, nu är det ju så här....jag dricker(smuttar) vin högst två glas om året.....Då tyckte Anna jag kunde ta två om dagen;) ungdomar lyssna inte på det ;)!!!!

"Sjörövarfabbe"

Tänk så förståndig och klok min lille kämparkille är och så RÄTT han hade!!! Sjörövarfabbe är så rätt , så rätt i magnetröntgen. Jag log i tunneln, när jag kom på mig själv med att nynna den! Glöm allt med lugna favoriter...det säger ju sig själv här behövs en rejäl "stampa takten om det ska ha någon chans i det otroliga oljudet som röntgen ger. Och Mattias min älskade son, tack för texten till "sjörövarfabbe" du kan din Astrid?! (trots att du aldrig har gått på dagis) eller sökte du experthjälp på nätet;) Jag som gått på samma dagis i fjorton år "bör" ju kunna den utantill! Men en sak är säker"sjörövarfabbe" ska in i min tipsmanual;)
Direkt efter röntgen var det provtagning som gällde, hujeda mig , varför kan man inte jobba över gränserna, och passa på att ta lite blod när där nu ändå sitter en nål??
Idag tar jag ju "Bossefilen med rosa nummerlapp, så långt så bra...men anne är inte här! Men Agneta som receptionisten heter, du har stuckit mig innan och med stor proffsighet, du sticker väl mig???  säger jag med en röst som ingen säger emot;) Hon svarar med ett leende: självklart...efter två minuters väntan, stänger hon luckan och kallar in mig och tar mitt "kungliga blod sååå proffsigt och så empatiskt!!.....snacka om "Bosse fil" :)

Vem ska egentligen informera!?

Provtagning....tar en nummerlapp nr: 151, det rullar på ganska snabbt till receptionen och anmälan. frågar efter Anne , jo men visst hon är här, hon noterar mitt önskemål på nummerlappen. Jag sätter mig snällt ner i ett fullsatt väntrum och väntar! Jag har dålig koll på tiden ....men rätt som det är öppnar Anne dörren och vinkar in mig med ett leende. Jag hör en dam som protesterar och menar att det är hennes tur. Anne försvarar med att jag har rosa nummerlapp!!!! Anne förklarar att är man under behandling har man en "bosse" fil med rosa nummerlapp, allt för att man inte ska få vänta så länge och dels för att man inte ska utsättas för smitta!! Nu är det så här..... jag har varit här vid tolv provtagningar med en vit nummerlapp, dvs ingen " bossefil", och så även denna dag.. om inte Anne reagerat! Nu har jag en fråga?, vem ska berätta detta för mig, det är ju stört omöjligt för mig att veta!

Ja, mitt "infohäfte" är snart fullt, ska lägga till om "rosa nummerlapp, så det blir säkert en bok innan den här "processen" är färdig:) ps sticket gick som en dans, så är det när man har ett proffs vid rodret! Jag frågade Anne om hon inte kan följa med på röntgen på måndag och sätta kontrast nålen( vill inte ha den i handen!!! Tyvärr får hon inte sätta i nålar?! ja det var en chansning, jag får förlita mig till "sjörövarfabbe" 


Möte med en kämpe!!

Har idag varit i Lund, inte för egen del utan för att träffa "världens" främste kämpe!
Jag har haft den här killen på "mitt" dagis. Han har haft en tuff start redan från födelsen idag är han 9 år och fått gått igenom så många operationer och har många fler framför sig. Jag glömmer aldrig när han klämde sitt finger väldigt illa på dagis. Jag var med honom och hans mamma på lasarettet.....sen den dagen har han en speciell plats i mitt hjärta. Jag själv som aldrig har tålt blod eller stick utan att svimma, är övertygad över att det var den här killens kämparglöd som gjort att jag har skärpt till mig!l  
Jag fick reda på att han låg nere i Lund på neurokirurgen och har sen julafton gått igen fyra!!! operationer, måste bara få träffa honom.  
Vilket möte det blev! Hans huvud var bandagerat som en turban, och han berättade om ett tillfälle när en sköterska skulle byta bandage....hon lovar att det inte gör ont, vad händer jo, hon klipper honom i örat!!! Sånt får bara inte lov att hända, jag blir så arg!
Jag och min vän ska skapa ett nytt hårmode....vi konstaterade att håret växer ut lite ojämn på¨oss båda så det får bli någon variant av punk;)
Han gav mig ett tips som jag lovar att hålla !När jag ska röntgas på måndag så ska jag sjunga "sjörövarfabbe" och tänka på min unga vän! Han sjöng den när han röntgades senast och det hjälpte honom!
 Vi tummade på att vi ska ses på Haket i Helsingborg när han mår bättre...då ska vi äta pizza med banan och curry:) 

Energisamtal!!!

Jag vaknar av att telefonen ringer, VEM?? ringer så här tidigt?! Ja, tidigt kan kanske diskuteras...kl är 09.30;)
Den dialekten och den rösten glömmer man aldrig, "Håkan-Bråkan!! Håkan är och har varit skolfotograf i så gott som alla år på vår förskola. Håkan var på förskolan i september och fotograferade barnen, han fick då reda på vad jag gått igenom. Han berättar att bara några månader innan hade hans bästa vän råkat ut för det samma. Han fick inte samma "flyt" som jag fick . Han fick vänta på både röntgen,  diagnos och operation  i flera. månader!!! 
Håkan, tack för ditt samtal, det gav mig energi...ska du veta!!

På onsdag 19 och måndag 24 ska jag på provtagning inför ny och( förhoppningsvis sista cellgiftsbehandling). Jag hoppas av hela mitt hjärta att min favorit Anne är där ;)  Magnetröntgen kl07.30 Hujedamig!!!! Även det på måndag 24. Läkarbesök i Lund ons 26!! Men som sagt, mer om det längre fram! 
  

Min "flock"

Min "flock" dvs min familj åter samlad i Sweden! Jag ställer mig frågan igen? VAD är det för fel på Sverige och lilla Helsingborg??? Är mina älskade ungar inte i London, så är det en tur (igen) till USA eller en långresa på gång till Maldiverna. Jag njuter i varje fall som sagt när MIN flock är HEMMA!!! Jag är nog allt lite ego ;)

Jag får tacka alla mina kända och även okända?:) vänner som ger mig tips på allt från frukter, vitaminer och läs eller "hörtips" Jag blir så glad och rörd över allt engagemang, Det betyder så mycket för mig.

Igår var det riktig vardag för mig.....jag var på MAXI!!! Efter att ha varit den som stått för alla matinköp iALLA år, lämnade jag över stafettpinnen till Masse när jag blev sjuk, men lika ovant som det varit för mig att inte ha kontrollen på inköpen, har det varit en ny värld för Mats.....Vilken frihet;), äntligen kunde han köpa "bullens korv" och fiskpinnar! Nu varade inte friheten så länge innan vår personliga kostekonom Martina satte STOPP för det TACK;) och som sagt nu ska jag försöka göra en insats genom att följa med en gång i veckan;) 

att "vändablad"?!

Böcker, jag älskar att läsa böcker! Jag saknar att läsa en god bok, jag har inte läst en bok på över sju månader! varför då detta? Den främsta orsaken är min syn, har bytat styrka i läsglasögon efter besök hos ögonläkare och optiker. Så, så långt, så bra!!! kanske en annan orsak är brist på koncentration. MEN, jag har gett mig den på att börja läsa igen och aktivera min hjärna......så vad gör jag, jo jag köper "kungaboken"?! Egentligen helt mot mina priciper, jag och kungafamiljen . de är ju nästan som min andra familj:) Kapitel ett, en ganska intressant historik om vår blivande kung. kapitel två.....ja då är vi där vid skandalerna, Jag inser att det inte är något för mig( ja, jag får väl erkänna, jag letade upp och läste det smaskigaste!!!  Nu tänkte jag ju behålla den här hemligheten för mig själv, men vid ett samtal med min älskade son Tias...erkände jag!? Han ler och säger , det är väl okej, bara du läser är jag glad;) En kväll när jag inte kunde somna, går jag upp för att leta efter en bok. Nu går jag inte efter titel, författare eller changer( stavas det så??? NÄÄ, nu är det STORA BOKSTÄVER som gäller.....hittar en som kanske kan passa? Bokstäverna är rejäla, boken tjock och tung, innehållet kanske lite banalt men kanske kanske, kommer detta att "funka". 
Nu vet jag i varjefall hur min kommande "lathund ska se ut, den ska vara mycket läsvänlig, boken/ häftet kommer jag lovar, bara en fråga om när?! Sen ska jag (med tillstånd) besöka sjuka, sitta på sängkanten prata med en medmänniska och dela med mig av mina erfarenheter. Jag har ju mina "änglar, Karin. Elisabet och Anna på Mallorca som allra bästa tänkbara, förebilder och inspiration :)

relax eller!??

Jag är ju "spänd" som en Robin Hood pilbåge i axlar och nacke jag gör min "husmorsgymnastik" regelbundet(Martina har godkänt och lagt till en del nytt, hon satte vikter i form av juce förpackningar på vardera ett kilo i var hand, Älskade unge", jag försöker verkligen:) För att förbättra det ytterligare, köpte vi en "absolut relax box. Nu ska det minsann "relaxas" lägger mig till rätta( en) kudde, min älsklingspyjamas och absolut tystnad och Masse sovande , snarkande på soffan,alltså bästa tänkbara förutsättningar för att koppla av??! eller NÄÄÄ, vad är detta......underbart vackert men, att koppla av till "time too say godbye" när jag precis kommit "tillbaka" till "livet efter min "cellpoweromgång är kanske inte det optimala:), bläddrar vidare och vad hör jag.....indianmusik vilket härligt lugn..jag ler och ser doktor Smith framför mig gungande i takt med rytmerna när han förberder sig för nästa "fantastico" indian aktion, Heja doktor Smith:) Du är min "Hero"!

ROND 5

Ytterligare en match avklarad! Den bästa hitills. blev inte "knockad" förrän jag intagit tre omgångar!
Nyårsafton klarade jag så bra, åt och var vaken och försökte trösta Calle i nyårssmällandet (vars husse och matte befann sig i London för att fira Emelie, Grattis vår söta!
Martina, visst är det din vitaminkur som gett mig denna styrka:)

Men att gå dessa matcher sätter sina spår. Kroppen knakar, lederna, värker, axlar, nacke, rygg, mår inte bra av att ligga så mycket. Att jag sen har en tempurkudde, en tjock dunkudde och en tunn dunkudde, som jag "knycklar ihop till en boll ....gör säkert inte saken bättre:) 
Jag gav inget nyårslöfte, men har lovat Martina att träna (lite) Ja, jag kunde inte annat än att le åt mig själv, tänk en "skruttig" Marie i randig pyjamas som, ett , två , tre, armarna uppåt sträck, tänj, tänj braa......nää nu är det dax för vila, det är slitsamt med "husmorsgymnastik.....ingen Zumba här inte!!! Kanske, kanske börjar jag på yoga efter nästa läkarbesök i Lund 26 januari, Jooo, jag sa KANSKE ;)  

RSS 2.0